İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderStiren, STİREN, Styrene, Styrene – 100-42-5, Styrene Monomer, Monostyrene stabilized, Styrol Monomer, SM
Styrene
Stiren, polistiren plastikler, cam elyafı, kauçuk ve lateks yapmak amacıyla kullanılan yanıcı bir sıvıdır. Stiren görünüş olarak tirene benzer yapıdadır. Son derece saydam bir yapıya sahip olan stirenler, parlak yapısıyla dikkat çeker. Çizilme direncine karşı mukavemeti güçlü olan stirenler, bu özelliği sayesinde kozmetik alanında kullanılmaktadır.
Stirenler, normal şartlarda dış mekanlar için uygun özellikte olmasa da UV ışınlarına karşı dayanıklı olan sınıfları da mevcuttur. Kimyasal direnci yüksek olan stirenler, yüksek oranda yüzey sertliğine sahiptir.
Stirenlerin Özellikleri Nelerdir?
Suda sınırlı olarak çözünen stirenler reaktif yapıdadır. Düşük reaksiyonlarda bile karakteristik ve tatlımsı bir kokuya sahip olan stirenler, fazla uçucu değildir. Özellikle, çok yüksek ısılarda oluşan buharı, havadan ağır özelliktedir ve yer seviyesinde bu oranı biriktirmektedir.
Polimerlerin üretiminde kullanılan stirenler, çeşitli teknolojilerden yararlanılarak işlenmektedir. Vinil benzen, etilen benzen ve feniletilen gibi çeşitleri mevcuttur. Dünya genelinde en çok tercih edilen plastik hammaddelerden biridir.
Stirenlerin Kullanım Alanları Nelerdir?
Birçok alanda kolaylıkla kullanılan stirenler, çeşitlerine göre farklı kullanım alanlarına sahiptir. Mekanik özelliği güçlü olan bu hammaddenin aşınmaya karşı direnci yüksektir. Genellikle stirenlerin kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;
Stiren Özellikleri: