Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

Eritritol, ERİTRİTOL, mezo-Eritritol, Eritrit, Erythrit,  meso-Erythritol, Erythritol, Erythritol – 149-32-6

Eritritol, ERİTRİTOL, mezo-Eritritol, Eritrit, Erythrit,  meso-Erythritol, Erythritol, Erythritol – 149-32-6

İsim meso-Erythritol
Diğer İsimleri Erythrit
Erythritol
Butanetetrol
Antierythrite
meso-Erythritol
erythritol,meso-
Erythritol, meso-
butane-1,2,3,4-tetrol
1,2,3,4-Butanetetrol
3,4-butanetetrol,(theta,s)-2
2,3,4-Butanetetrol,(R*,S*)-1
(2R,3R)-butane-1,2,3,4-tetrol
(2R,3S)-butane-1,2,3,4-tetrol
(2S,3S)-butane-1,2,3,4-tetrol
1,2,3,4-Butanetetrol, (R*,S*)-
meso-1,2,3,4-Tetrahydroxybutane
CAS 149-32-6
EINECS 205-737-3

Tatlandırıcı:

Eritritol, çeşitli şekersiz ve kalori azaltıcı yiyecek ve içecekler için uygun sıfır kalorili, güzel tadı olan bir tatlandırıcıdır. Eritritol binlerce yıldır insan diyetinin bir parçasıdır. Eritritol meyvelerde ve diğer yiyeceklerde bulunur. Eritritol yüksek bir sindirim toleransına sahiptir ve glisemik bir tepkiye neden olmaz, bu nedenle diyabet hastaları için uygundur ve diş çürüğü oluşumunu desteklemez.
Eritritol, armut, kavun ve üzüm gibi meyvelerde doğal olarak bulunan bir polioldür (şeker alkolü). Eritritol ayrıca mantar ve şarap, soya sosu ve peynir gibi diğer yiyeceklerde de bulunabilir. Eritritol beyaz kristal bir tozdur, tatlı tadı saf ve ferahlatıcıdır ve tadı sakaroza yakındır. Eritritolün tatlılığı sakaroza göre yaklaşık %70'tir; higroskopik olmadığı için iyi bir akışkanlığa sahiptir. Eritritolün kalori değeri 0 kalori/g'dır ve yüksek sindirim toleransı onu diğer poliollerden ayırır. Eritritol ince bağırsak tarafından hızla emilebilir ve vücut tarafından 24 saat içinde hızla sindirilebilir. Bu nedenle, eritritol içeren yiyecekler yendiğinde, poliollerin aşırı alımında ortaya çıkabilecek müshil yan etkilerinin ortaya çıkması olası değildir.

Eritritol Avantajları:

Sıfır kalori: Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Japonya'da, gıda etiketlerindeki eritritol kalorilerinin hepsi 0 kalori/g'dır. Kalorifik değerin sıfır olmasının nedeni, eritritolün benzersiz emilimi ve atılımı sırasında metabolize edilmeyecek olmasıdır. Bu nedenle, eritritol, standart formülden en az %25 daha düşük kalori değerleri gerektiren "azaltılmış kalorili" ve "hafif" ürünler için tek nitelikli sıfır kalorili dolgulu tatlandırıcıdır. Yüksek sindirim toleransı: Eritritol ince bağırsak tarafından hızla emilebilir ve çalışmalar, insan vücudunda fermente olmayacağını göstermiştir. Bu nedenle, büyük miktarda eritritol içeren yiyecekleri yedikten sonra gaz ve gevşekliğin yan etkileri minimumdur. Yetişkinler, çeşitli yiyecek ve içecek kaynakları yoluyla günlük 1 g/kg eritritol alımını iyi tolere edebilir. Diyabetli hastalar için uygundur: Tek doz ve 14 günlük klinik çalışmalar, eritritolün kan şekeri veya insülin seviyelerini etkilemediğini göstermiştir. Diyabetik hastalarda yapılan klinik çalışmalar, diyabetik hastalara özel olarak hazırlanmış yiyeceklerde sakarozu eritritol ile değiştirmenin güvenli olabileceği sonucuna varmıştır. Elbette diyabetliler eritritol içeren yiyeceklerdeki diğer bileşenlerin diyetleri üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurmalıdır. Diş çürümesini teşvik etmez: Diğer poliollerin aksine, eritritol dişler için güvenli ve zararsızdır ve ağız bakterileri tarafından metabolize edilmez. Ağız bakterileri, diş minesi kaybına veya diş çürümesine neden olmak için şekeri ve nişastayı parçalayacaktır. Asit oluşumu. Eritritol bu nedenle karyojenik değildir. Şekerlerin eritritol gibi poliollerle değiştirilmesi ve iyi ağız hijyenini içeren kapsamlı bir planda bunların faydası bilim insanları ve düzenleyiciler tarafından kabul edilmiştir.

Kullanımı:

Düşük kalorili tatlandırıcı; Yüksek tatlılıktaki tatlandırıcının seyrelticisi. Çikolata, fırınlanmış ürünler, şekerleme, sofra şekeri, meşrubat vb. için maksimum %3 kullanımla kullanılabilir.
tatlandırıcı; nemlendirici; koku arttırıcı; doku iyileştirici; şekillendirme yardımcısı.
Organik sentez ve biyokimyasal araştırmalarda kullanılır. Tas1r3 geninin alelik dönüşümü sakaroz alkolünün tat tepkisini etkilemiştir. Bir T1R3 reseptör ligandıdır.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle