İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (Çinko Glukonat): C12H22O14Zn
Molekül Ağırlığı: 455.67 g/mol
Kimyasal Adı: Çinko Glukonat
CAS Numarası: 4468-02-4
Zinc Gluconate biyolojik yapıda büyük öneme sahiptir. Glukonik asit formu sağlayabilmek için besin takviyesi olarak işlem görür.
Nasıl bir etki mekanizmasına sahip olduğu tam olarak bilinmemektedir. Fakat organik çinko takviyesi ajanı olarak bilinir.
Zinc Gluconate yapısal olarak bir Zn+2 çinko katyonuna 2 adet glukonik asit bağlanması ile elde edilir.
Bazı antibiyotiklerin etkisinden azaltma eğilimine sahiptir.
Hammadde olarak glikoz kullanılır. Glikoz, Aspergillus Niger katalizörü ile fermantasyona uğratılır. Bu üretim yöntemi basittir. Bir çok üretici tarafından kullanılmaktadır. Hammadde maliyetleri düşüktür fakat fermantasyon sürecinin maliyeti çok yüksektir. Çünkü yüksek teknoloji gerektirmektedir.
Bu işlemin reaksiyonu aşağıdaki gibidir.
C6H12O6 + O2[Aspergillus Niger] 》C6H11O6OH[ZnO] 》(C6H11O6O)2Zn + H2O
Beyaz toz veya granül formunda bulunur.
pH değeri 0.01 g/mlt deki çözeltisinde 5.5-7.5 aralığındadır.
Çözünürlük olarak suda iyi çözünmektedir. Yaklaşık 100 g/L dir. Metilen Klorür ve saf etanol içerisinde cözünmemektedir.
Erime noktası 172-175 °C aralığındadır.
Kaynama Noktası 673.6 °C dir.
Yoğunluğu 2.907 g/cm3 tür.
Nemden uzak bir şekilde ve oda sıcaklığında depolama yapılmalıdır.
İnsanlarda bağışıklık sisteminin savunularak sağlığın korunması için en önemli bileşenlerden ii tanesi C Vitamini ve Çinkodur. Bu bileşik ve elementlerin yetersiz düzeyde alınmasından kaynaklı soğuk algınlığı hastalıkları toplumlar acısından büyük kayıplar ve ekonomik sorunlara neden olmaktadır.
Çok uzun zamandan bu yana her iki madde de ayrı ayrı kullanılarak farmakoloji ve gıda takviyesi alanında incelenmiştir. Lakin bu iki maddenin kombinasyonu daha farklı sonuçlara ışık tutmaktadır.
Askorbik Asit (C Vitamini) ve Çinko Glukonat ile birleştirilerek hazırlanan ürünler, soğuk algınlığı olan hastalarda uygulanması ile hastalığın seyrettiği 5 gün içerisinde etkisini göstermiştir. Bu yöntemin diğer uygulamalara kıyasla daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Bunlara ek olarak hastalığın göstergesi olan semptomların daha kısa zaman içerisinde giderildiği anlaşılmıştır.
Sonuç olarak bu bulaşıcı viral rahatsızlığın iyi bir çinko takviyesi (Çinko Glukonat, Çinko Sülfat) ile Askorbik Asit (C Vitamini) modifikasyonunun hastalığı önlemede önemli olacağı tespit edilmiştir.