İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (L-Glutamin): C5H10N2O3
Molekül Ağırlığı: 146.14 g/mol
Kimyasal Adı: L-Glutamine
CAS Numarası: 56-85-9
Esansiyel özellikte olmayan aminoasitler arasında yer alır. Bazı durumda hafif esansiyel hal almaktadır. Bu durumlar yoğun atletik durumu ve gastrointestinal bozuklukların oluşması durumudur. Hem uyarıcı hem de nörotransmitterlerin inhibitörüdür. Bunun yanında sinir sistemi için enerji sağlayan bir aminoasittir.
Genetik kod tarafından kodlanan 20 aminoasit arasında yer almaktadır. Glutamik Asit’in yan zincirlerinde ki hidroksillerden bir tanesinin amin fonksiyonel ile değiştirmesi ile meydana gelen amid türevi bir kimyasal bileşiktir.
L-Glutamin (Glutamine) şeker pancarı suyundan elde edilmektedir. Vahşi tür glutamat üretimi yaparken Korineform bakterileri yardımı ile elde edilmektedir.
Üretim sürecinde Brevibacterium Flavum aktif rol almaktadır. Bu bakteri sülfaguanidine dirençlidir. Fakat mutant Brevibacterium Flavum ile daha yüksek verimle sentezlenmektedir.
Fiziksel görünüm olarak beyaz kristal veya toz formundadır.
Erime noktası 185 °C dir.
Çözünürlük olarak 25 °C de 41.3 mg/L dir. Metil alkol ve etil alkol içerisinde çözünmektedir. Aseton, kloroform ve etil asetat içerisinde çözünmemektedir.
Yoğunluğu 1.364 g/cm³ tür.
pH düzeyi 25 °C içerisinde 14.6 g/L lik çözeltisi olması durumunda pH 5-6 düzeyindedir.
Isıtıldığında toksik gazlar yaymaktadır.