İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (L-Arginin (L-Arginine)): C6H14N4O2
Molekül Ağırlığı: 174.2 g/mol
Kimyasal Adı: Arginin
CAS Numarası: 74-79-3
Kodlayıcı özelliğe sahip bir aminoasittir. İnsan vücudunda bulunan 8 temel aminoasit içerisinde yer almaktadır. İnsan metabolizmasının ihtiyacı olan bir aminoasittir.
L-Glutamin ile birlikte esansiyel amino asit sınıfındadır. İnsan büyüme hormonları gibi belirli kimyasalların salınmasında aktif rol oynayan bir aminoasittir.
En çok kullanılan türevi L izomeri olan L-Alfa aminoasittir. Nütrosötik bir madde ve aynı zamanda biyobelirteçtir.
Bunun yanında diaminokarboksilik Asit olarak bilinen bir aminoasit türevidir.
L-Arginin (L-Arginine) üretimi Baryum Hidroksit (Ba(OH)2) varlığında L-Ornithine ve Siyanamidden elde edilmektedir.
Bir başka L-Arginin üretimi ise Jelatinin hidrolizatından flavinat olarak çökelmektedir.
L-Arginine fiziksel görünüm olarak beyaz kristal formunda veya kristal toz olarak bulunur.
Erime noktası 244 °C dir.
Yoğunluk: ~1.4 g/cm³
Kaynama Noktası: Uygulanabilir değil (erime sırasında bozunur).
L-Arginin Çözünürlük olarak Etil Alkol içerisinde az çözünür. Su içerisinde 25 °C de 182 mg/Mlt çözünürlüğe sahiptir.
Su içerisindeki çözeltisi kuvvetli alkali özelliğe sahiptir.
105 °C sıcaklığa kadar ısıtılması durumunda kristal özelliği veren 2 Su molekülü buharlaştırılır.