İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderParafin Vaks, Paraffin Wax, 8002-74-2, 308069-08-1
Parafin mumları, petrol rafinerilerinde baz yağ üretim sürecinin yan ürünleri olarak üretilir. Bu yan ürün, yarı veya tam rafine edilmiş dereceler elde etmek için parafin üretim tesislerinde rafine edilir. Rafinasyon genellikle yağ giderme, ağartma ve koku giderme işlemlerinden oluşur.
Parafinik ürünler iki genel kategoriye ayrılabilir: Parafin mumları ve mikrokristalin mumlar. Makrokristalin mumlar olarak da adlandırılan parafin mumları, daha düzenli bir desende düzenlenmiş ve yüksek oranda dallanmamış moleküller içeren makrokristallerden oluşur. Parafin mumları, çok hidrofobik ve kimyasal olarak inert olan daha yüksek dereceli alkanlardır.
Uygulama alanları arasında sıcak eriyen yapıştırıcılar, PVC üretimi, tekstil endüstrisi, patlayıcılar, mum yapımı, kağıt ve ambalaj, mürekkepler, boyalar, kibrit üretimi, kemirgen yem taşıyıcısı, balık ağı koruması, lastik ve kauçuk endüstrisi yer alır.
Parafin üretiminde 40 yılı aşkın deneyime sahip Öztin Kimya, her müşteriye özel çeşitli derecelerde ve türlerde parafin mumları üretme yeteneğine sahiptir.
Üretim
Parafinin hammaddesi, yağ ve mum karışımı olan ve yağlama yağının rafine edilmesinden elde edilen bir yan ürün olan gevşek mumdur.
Parafin mumu yapımındaki ilk adım, gevşek mumdan yağı çıkarmaktır (yağdan arındırma veya mumdan arındırma). Yağ, kristalleştirme yoluyla ayrılır. Genellikle gevşek mum ısıtılır, keton gibi bir veya daha fazla çözücü ile karıştırılır ve ardından soğutulur. Soğudukça mum çözeltiden kristalleşerek yalnızca yağ bırakır. Bu karışım iki akıma filtrelenir: katı (mum artı biraz çözücü) ve sıvı (yağ ve çözücü). Çözücü damıtma yoluyla geri kazanıldıktan sonra, elde edilen ürünlere "ürün mumu" (veya "pres mumu") ve "ayak yağı" denir. Mumdaki yağ yüzdesi ne kadar düşükse, o kadar rafine kabul edilir (yarı rafine veya tam rafine). Ürün mumu, renkleri ve kokuları gidermek için daha fazla işlenebilir. Mum, erime noktası ve penetrasyon gibi belirli istenen özellikleri elde etmek için son olarak bir araya getirilebilir. Parafin mumu sıvı veya katı formda satılır.
Uygulamalar
Endüstriyel uygulamalarda, genellikle mevcut karbon omurga zincirine dallanma ekleyerek parafin mumunun kristal özelliklerini değiştirmek yararlıdır. Değişiklik genellikle EVA kopolimerleri, mikrokristalin mum veya polietilen formları gibi katkı maddeleriyle yapılır. Dallanmış özellikler, daha yüksek viskoziteye, daha küçük kristal yapıya ve değiştirilmiş işlevsel özelliklere sahip değiştirilmiş bir parafinle sonuçlanır. Saf parafin mumu, kayıp mum işleminde metal ve diğer malzemelerin dökümü için orijinal modelleri oymak için nadiren kullanılır, çünkü oda sıcaklığında nispeten kırılgandır ve işlendiğinde kırılma ve çatlama riskleri sunar. Bu tür heykeller için balmumu gibi yumuşak ve esnek mumlar tercih edilebilir, ancak genellikle parafin bazlı olan "yatırım döküm mumları" özellikle bu amaç için formüle edilmiştir.
Bir histoloji veya patoloji laboratuvarında, ince numuneleri kesmeden önce dokuyu emdirmek için parafin mumu kullanılır. Su, alkolün artan güçleriyle (mutlak değere kadar %75) dokudan uzaklaştırılır ve ardından alkol, ksilen gibi organik bir çözücüde temizlenir. Doku daha sonra birkaç saat parafin mumuna yerleştirilir, ardından soğuması ve katılaşması için mumlu bir kalıba yerleştirilir. Daha sonra kesitler bir mikrotomda kesilir.
Diğer kullanımlar: