Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

E422, Gliserin Pharma Kalite, Gliserol, 56-81-5, Glycerin Pharma Quality, Gliserol, Gliserin (Farma)

E422, Gliserin Pharma Kalite, Gliserol, 56-81-5, Glycerin Pharma Quality, Gliserol, Gliserin (Farma)

Molekül Formülü (Gliserin):  C 3 H 8 O 3
Molekül Ağırlığı:  92.094 g / mol
Kimyasal Adı:  Gliserin
CAS Numarası:  56-81-5

Bu kimyasal karbonhidrat ve lipit metabolizmasında bir ara madde olarak kullanılır, trihidroksi yapısında olan şeker alkolüdür. Kimyasal madde olarak standart olmayan alerjendir.

Gliserin formülü = C 3 H 8 O 3 tür.

Üretimi yağlardan yapılmaktadır. Bitkisel ve hayvansal yağlardan elde edilir. Aynı zamanda petrokimyasal hammaddelerden elde edilir. Diğer bir ismi gliserol olarak adlandırılır.

Etken olarak bir çözücü, yumuşatıcı ve tatlandırıcı etkisine sahiptir.

Gliserin kalize ozmotik diüretik ve lalsatif etkilere sahip bir trihidroksialkoldür. Vücutta su emilimini önler. Vücutta su ve sodyum atılımında bir artışa ve kan hacminde bir azalmaya sebebiyet veren kimyasal özelliğe sahip kimyasaldır.

Farma gliserin gelenellikle fabrikadan orjinal ambalajlara dolum yapılarak sevk edilen üründür. Dökme gliserol ise dağıtım yerine geldiğinde orjinal ambalajından küçük ambalajlara doldurulan üründür.

Gliserin E Kodu: E422 dir.

Gliserinin diğer isimleri :

  • 1,2,3-propantriol
  • 56-81-5
  • Propan-1,2,3-triol
  • Glisil Alkol
  • Sentetik Gliserol
  • Bitkisel Gliserol
  • Gliserol
  • 1,2,3-trihidroksipropan
  • Propanetriol
  • Poligliserol
  • Gliserol Polimer
  • Rafine Gliserin
  • 1,2,3-trihydroxypropanol
  • L-gliserol
  • Gliserin Usp
  • D-gliserol
  • Susuz Form
  • Farma Form
  • Ham Gliserin

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

18 °C erime noktası altında, katı rombik kristaller oluşturan bir yapıya sahiptir.
Berrak, renksiz şuruplu bir sıvı formdadır. Rafine edilmemiş yani saflaştırılmamış formu kavrengiye benzemektedir.
Kaynama noktası 290 °C dir.
Hafif bir kokuya ve tatlı bir sıcak tad’a sahip bir kimyasal olarak tanımlanır. Şeker tadı olarak şeker kamışındaki tadın %60 ı kadardır.
20 °C sıcaklıktaki yoğunluğu 1.26 gr/cm³ tür.

 

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle