İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (Pvp K-30): (C6H9NO)n
Molekül Ağırlığı: Ortalama 40000 Daltondur.
Kimyasal Adı: Polivinil Pirolidon
CAS Numarası: 9003-39-8
Polivinil Pirolidon PVP olarak kısaltılmaktadır. Vinil Pirolidonun polimeridir. Çözünür ve çözünmez olarak ayrılmaktadır. Çözünmez olan türüne PVPP denir. 3 büyük ana farmasötik yardımcı maddesidir.
N-Vinil Pirolidon monomerinden yapılan suda çözünebilme özelliğine sahip sentetik bir polimerdir.
Farklı molekül ağırlıkları sayesinde viskozite ve yapışma gücü belirlenir. Molekül ağırlığın yüksek olması ile Vizkozitesi ve yapışma kuvveti de o kadar güçlü olacaktır.
Islak granülasyon bağlayıcıları seçiminde önemli bir yer tutmaktadır. Islak granülasyon uygulamalarında esneklik sağlamak için önemli özelliklere sahiptir.
Küresel parçacık morfolojisine sahiptir.
Pvp K-30 üretimi Vinilpirolidon’un bazik bir katalizör altında polimerizasyonu sonucunda N,N’- divinil amid’in varlığından ve çapraz mürekkepleme reaksiyonundan gelmektedir.
Polivinil Pirolidon üretim sürecinde ekstrakte edilene kadar belirli bir konsantrasyonda Asetik Asit ve Etil Alkol kullanılarak geri akış sağlanır.
Amonyak ve bazı Aminlerin varlığında ve ayrıca katalizör olarak Hidrojen Peroksit ile saflaştırılmış 1-vinil-2-pirolidon elde edilir. Daha fazla saflaştırıldıktan sonra nihai ürün elde edilir.
Fiziksel görünüm olarak serbest akışkan olarak beyaz toz formundadır. Higroskopik özelliktedir.
Yoğunluğu 1.69 g/cm³ tür.
Erime noktası 300 °C’nin üzerindedir.
Kaynama noktası 90-93 °C aralığındadır.
Normal şartlar altında kararlıdır. Fakat güçlü oksitleyici ajanlarla uyumlu değildir.
Su içerisinde iyi bir çözünürlüğe sahiptir. Fakat Amonyum Persülfat ile karıştırılması durumunda çözünmeyen bir özelliğe sahip olmaktadır.
Işık ve Dikromat oksitleyici bileşiklerinin varlığında jelleşmektedir. Bu dikromat bileşikleri Sodyum Dikromat (Sodyum Bikromat) olabilir.
Bir çok organik çözücü içerisinde çözünür ve bazı viskoziteler oluşturur. Bu organik çözücülerin yapısına göre oluşturduğu viskozite değişmektedir.