İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderCAS NUMARASI: 9005 – 25 - 8
Kullanım alanı çok yaygın olan patates nişastası özellikle gıda alanında salep üretimi, unlu mamullerde, hazır çorbalarda, soslarda, ekmek üretiminde, kuruyemişlerde ve daha birçok farklı besin maddesinde kullanılmaktadır. Ayrıca tekstil sektöründe ve kağıt sektöründe de kullanılan patates nişastası yem üretiminde, madencilikte, su arıtmada, tutkal ve kozmetik sektöründe de tercih edilmektedir.
Patates nişastası üretimi süreci sonunda, yüksek viskosite değerli , jelleşme ısısı düşük ve jel çözeltisi yarı saydamdır. Patates nişastası 25 kg’lık kraft torbalarda satışa sunulmaktadır.
E 1400: Dekstrin
Genel Bilgi: Nişastanın kısmen parçalanmasıyla hazırlanan dekstrozun polimeridir. Kıvam arttırıcı özelliktedir ve gıda kaplamalarında kullanılır. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok farklı üründe, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, dekstrin bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.
E 1401: Asitle muamele edilmiş nişasta
Genel Bilgi: Nişasta veya nişasta granüllerinin, inorganik asitlerle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.
E 1402: Alkali ile muamele edilmiş nişasta
Genel Bilgi: Nişasta veya nişasta granüllerinin sodyum- veya potasyum hidroksitle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.
E 1403: Ağartılmış nişasta
Genel Bilgi: Nişastanın ağartıcılarla birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur ve oksitlenir. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.
E 1404: Okside nişasta
Genel Bilgi: Nişastanın hipokloritle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur ve oksitlenir. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Normal kullanım şekliyle bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.Yüksek konsantrasyonları ishale ve hayvanlarda böbrek yetmezliğine neden olur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.
E 1410: mono-nişasta fosfat
Genel Bilgi: Nişastanın fosforik asitle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.
E 1420: Nişasta asetat
Genel Bilgi: Nişastanın, asetik asit anhidritle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Meydana gelen nişasta, yüksek sıcaklıklarda ve düşük pH da daha kararlıdır. Kıvam arttırıcı özelliktedir. İshale neden olabilir
Ürünler: Birçok gıda ürününde kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.
E 1440: Hidroksipropilnişasta
Genel Bilgi: Nişastanın, propilenoksitle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Meydana gelen nişasta asite, alkali'ye ve nişastayı parçalayan enzimlere karşı daha kararlı bir yapı gösterir. Ürünlere daha iyi renk ve parlaklık sağlar. Kıvam arttırıcı özelliktedir. Gıdanın bağırsaklarda parçalanmasını yavaşlatabilir.
Ürünler: Birçok gıda ürününde kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.