İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (Sodyum Sakarin (Sodium Saccharin)): C7H5NNaO3S+
Molekül Ağırlığı: 206.18 g/mol
Kimyasal Adı: Sodyum Sakarin
CAS Numarası: 128-44-9, 6155-57-3
Besleyici özelliği bulunmayan yapay tatlandırıcılar arasındadır.
İnsan metabolizması sakarini parçalayamaz. Bu sebeple doğrudan dışarı atılır. Sükroza (Sakkaroz) göre yaklaşık 200-700 kat daha yüksek tatlılığa sahiptir.
Bazı durumlarda Aspartam ile birlikte miks yapılarak kullanılır. Bunun neden ağızda acı bir tat bırakmasıdır.
1880’li yıllardan bu yana kullanılmaya başlanmıştır. Ama en yaygın olarak 1960 yılından itibaren kabul görmüştür.
Organik tuzlar sınıfında yer alır.
Sakarin E Kodu E954 tür.
Sodyum Sakarin fiziksel görünüm olarak beyaz kristal bir forma sahiptir. Kokusu bulunmamaktadır.
Erime noktası 300 °C den yüksektir.
Yoğunluk olarak 20 °C de 1.69 g/cm³ tür.
Çözünürlük olarak su içerisinde 20 °C de 10 g/100 mlt su dur. Etil Alkol içerisinde az çözünür.
Son derece kararlı bir bileşiktir. Fakat oksitleyici ajanlarla uyumlu değildir. Raf ömrü uzun bir maddedir.
pH için Nötr ve alkali özelliğe sahip olabilir.