İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderKAYISI KURUSU, Malatya Apricot, Malatya Kayısısı, Prunus armeniaca L., Hacıhaliloğlu, Hasanbey, Kabaaşı, Soğancı, Çataloğlu, Çöloğlu
*Perakende Satışımız yoktur.
*Konteyner bazında ya da palet halinde 1 kg. lık paket-10 kg. lık kutuda satışı yapılmaktadır.
Bilimsel Adı: Prunus armeniaca L.
Coğrafi Tescil: Malatya kayısısı, Avrupa Birliği tarafından coğrafi tescile sahiptir.
Üretim: Türkiye'de en çok kayısı üretimi yapılan yer olan Malatya'da 8 milyon kayısı ağacı bulunmaktadır. Malatya, "dünyanın kayısı başkenti" olarak da adlandırılmaktadır1.
Hacıhaliloğlu: Malatya'da üretilen kuru kayısının %60-65'i Hacıhaliloğlu cinsidir.
Hasanbey
Kabaaşı
Soğancı
Çataloğlu
Çöloğlu
Hasat Zamanı: Temmuz ayının ortasında yapılır.
Kullanım Alanları: Malatya'da üretilen kayısının %10-15'i yurt içi ve dışında yaş kayısı olarak satılırken, geri kalanı kuru kayısı olarak piyasaya sunulur.
Tat ve Doku: Malatya kayısısı, sulu ve tatlı oluşuyla bilinir.
Sağlık Faydaları: Malatya kayısısı, sağlığa birçok fayda sağlar ve besleyici özelliklere sahiptir.