Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

KAYISI KURUSU, Malatya Apricot, Malatya Kayısısı, Prunus armeniaca L., Hacıhaliloğlu, Hasanbey, Kabaaşı, Soğancı, Çataloğlu, Çöloğlu

KAYISI KURUSU, Malatya Apricot, Malatya Kayısısı, Prunus armeniaca L., Hacıhaliloğlu, Hasanbey, Kabaaşı, Soğancı, Çataloğlu, Çöloğlu

*Perakende Satışımız yoktur.

*Konteyner bazında ya da palet halinde 1 kg. lık paket-10 kg. lık kutuda satışı yapılmaktadır.

Tanım:

  • Bilimsel Adı: Prunus armeniaca L.

  • Coğrafi Tescil: Malatya kayısısı, Avrupa Birliği tarafından coğrafi tescile sahiptir.

  • Üretim: Türkiye'de en çok kayısı üretimi yapılan yer olan Malatya'da 8 milyon kayısı ağacı bulunmaktadır. Malatya, "dünyanın kayısı başkenti" olarak da adlandırılmaktadır1.

Çeşitleri:

  • Hacıhaliloğlu: Malatya'da üretilen kuru kayısının %60-65'i Hacıhaliloğlu cinsidir.

  • Hasanbey

  • Kabaaşı

  • Soğancı

  • Çataloğlu

  • Çöloğlu

Hasat ve Kullanım:

  • Hasat Zamanı: Temmuz ayının ortasında yapılır.

  • Kullanım Alanları: Malatya'da üretilen kayısının %10-15'i yurt içi ve dışında yaş kayısı olarak satılırken, geri kalanı kuru kayısı olarak piyasaya sunulur.

Özellikler:

  • Tat ve Doku: Malatya kayısısı, sulu ve tatlı oluşuyla bilinir.

  • Sağlık Faydaları: Malatya kayısısı, sağlığa birçok fayda sağlar ve besleyici özelliklere sahiptir.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle