İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderE1200, POLİDEKSTROZ, Polidekstroz, POLYDEXTROSE, Poli-D-glikoz, 68424-04-4
Ürün İsmi : Polidekstroz
Kimyasal Formülü : C12H22O11
Cas No : 68424-04-4
EINESC No : 614-467-9
UN No : Taşıma düzenlemelerine tabi değildir
Fiziksel Özellik : Beyaz Katı Toz
Koku : Kokusuz
Molekül Ağırlığı : 342,30 g/mol
Yoğunluk : 1,8 g/cm3
Çözünürlük : Suda çözünür
Kimyasal zararlılık : Özel ilk yardım tedbirleri gerektirecek zararları yoktur.
Kullanım Alanları : Polidekstroz, gıda ve içecek endüstrisinde çeşitli ürünlerde kullanılan bir dolgu maddesidir. Şeker ve yağa göre daha düşük kalorili olması ve prebiyotik etkisi nedeniyle tercih edilebilmektedir.
E1200
Poli-D-glikoz
Polydextrose
Polidekstroz, genellikle nişastadan elde edilen bir polimerdir ve genellikle gıda endüstrisinde kullanılan bir tatlandırıcı ve kalınlaştırıcıdır. Nişastanın hidrolizi ve polimerizasyonu yoluyla elde edilen bir polimerdir. Polidekstroz, glukozun çeşitli konfigürasyonlarından oluşan bir karışımdır ve moleküler olarak dallı bir yapıya sahiptir. Bu dallı yapı, polidekstrozun suya çözünme özelliğini etkiler.
Nerede Kullanılır?
3. Faydaları:
Zararlı mı? Yan Etkileri
Polidekstroz, düşük kalorili tatlandırıcılar ve lif takviyeleri gibi birçok gıda ürününde kullanılan çok yönlü bir bileşendir. Ancak, herhangi bir gıda bileşeni gibi, uygun şekilde kullanılmalı ve aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
Helal mi?
Polidekstroz, genellikle bitkisel kaynaklardan elde edilir ve bitkisel nişastalardan hidroliz yoluyla üretilir. Bu nedenle, hammaddesi bitkisel kaynaklardan geldiği için genellikle helal kabul edilir. Ancak, işlenme sürecinde kullanılan ekipmanlar, kimyasallar veya diğer katkı maddeleri üretimin helalliği üzerinde etkili olabilir.
Polidekstroz, bir gıda bileşenidir. Çözünebilen bir liftir. Eklendiği maddenin lif oranını yükseltir, kalorisini ve yağ oranını düşürür.
Şeker yerine kullanılabilir. Dekstrozdan sentezlenmiştir; sorbitol ve sitrik asit içerir.
Polidekstroz ya da Avrupa Birliğinin verdiği adıyla E1200 çok sayıda glukoz molekülünün çapraz bağlanmasıyla oluşmuş sentetik bir polimerdir.
Dr. Hans Renhard tarafından 1965 yılında keşfedilen polidekstrozun gıda katkı maddesi olarak kullanımına ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından 1981 yılında onay verilmiştir.
Tatsız, kokusuz, beyaz-krem renkli, granüler toz formda olan polidekstroz suda mükemmel olarak çözünür.
Özellikle düşük kalorili gıda maddelerinin üretilmesinde şeker, nişasta ya da yağı ikame edici olarak kullanılan polidekstroz tüketildiğinde 1 kcal enerji sağlamaktadır.
Polidekstroz ; %90 oranında çözünebilir lifleri ihtiva etmektedir ve diğer 4 kcal/g enerji veren tipik karbonhidratların aksine 1 kcal/g enerji vermektedir.
Polidekstroz rastgele çapraz bağlanmış glukozlardan oluşan , parçalanmayan bir polisakkarittir. Çözünürlüğü yüksektir ve nötral bir tada sahiptir.
SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ