Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

SÜT TOZU, Süt Tozu (Yağsız, Yağlı, Çok Yağlı), Milk Powder, Powdered Milk, Milk Powder Fat Free, NATURAL MILK POWDER, 68514-61-4

Süt Tozu (Yağsız, Yağlı, Çok Yağlı), Milk Powder, Powdered Milk, Milk Powder Fat Free, NATURAL MILK POWDER, 68514-61-4

Sütün ısıl işlemle kurutulması sonucu sadece içinde katı maddeler kalır ve buna Süt Tozu denir.

Süt Tozunun Kurutma işlemleri sayesinde, diğer süt ürünlerine göre daha uzun bir raf ömrü vardır ve saklama-depolama şekli diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır.

Yağsız süt tozu kahvede krema olarak kullanılmaz.Kahvede kullanılan süt tozunda katkı maddeleri mevcuttur. 

100 Gr SÜT TOZU + 900 Gr SU = 1 Kg SÜT

100 Gr sütte 3,6 Gr Protein varken 100 Gr Süt tozunda 35 Gr Protein vardır.

Süt Tozu;

 %35 Protein 

%52 Karbonhidrat İçerir.

 Ölçek Hesabı:

 1 Orta Kaşık Tepeleme  (Tatlı Kaşığı Tepeleme) :11-12 Gr

 1 Yemek Kaşığı Tepeleme  :21 -22 Gr

Süt Tozunun Gıda Sektöründe Kullanımı:

  • Pasta ve hamur işlemlerinde, sıvı sütün ürünü çok inceltmesini istenmediğinde süt tozu kullanılıyor.
  • Bebek mamalarının üretiminde süt tozu kullanılmaktadır.
  • Hazır çorba gibi kurutulmuş hazır ürünlerin içeriğinde de süt tozu kullanılmaktadır.
  • Kahve kremaların içeriği süt tozundan faydalanılarak yapılır.
  • Ayrıca şekerleme, dondurma peynir, yoğurt gibi süt kullanılarak üretim yapan çoğu işletmede süt tozu kullanılır.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle