Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

E165C, KAPSİKUM OLEO REZİN, Kapsikum Oleoresin, Kırmızı Biber, Oleo Resin, Acı Aroma, Kapsikum, Capsigum, Oleo Kırmızı Biber, Kapsaisin, Kapsaisin Oleoresin , Dihidro Kapsaisin, 8023-77-6, Kapsikum Oleoresin (Capsicum Oleoresin) 

E165C, Kapsikum Oleoresin, Kırmızı Biber, Oleo Resin, Acı Aroma, Kapsikum, Capsigum, Oleo Kırmızı Biber, Kapsaisin, Kapsaisin Oleoresin , Dihidro Kapsaisin, 8023-77-6, Kapsikum Oleoresin (Capsicum Oleoresin) 

Kapsikum Oleoresin (Capsicum Oleoresin) 

Molekül Formülü (Kapsikum Oleoresin(Capsicum Oleoresin): C18H27NO3/C18H29NO3
Molekül Ağırlığı: 305 gr/mol veya 307 gr/mol
Kimyasal Adı: Kapsikum Oleoresin
Cas Numarası: 8023-77-6

Bu madde acının kaynağıdır. Kapsaidin familyası içerisinde yer almaktadır. Buhar yardımı ile uçucu olmayan bir sıvı fazın ekstraksiyonu ile oluşan Oleoresin özüdür. 2 farklı kapsikum kaynağı vardır. Bunlar C. Frutescens L. Veya C. Annum L. Bitkilerinin olgunlaşmış meyvelerinden elde edilmektedir.

Oleoresin Kapsikum içerisinde 100 tane bileşikten fazla bileşik tanımlanmıştır. 

Çok güçlü tahriş edici özelliklere sahiptir. Acının ham maddesidir. Kırmızı biberin yağ reçinesi olarak da ortaya çıkmaktadır. Fenolik bileşikler arasında yer alır.

Capsicum ilk olarak 1400 lü yılların sonunda Batı Hint adalarında bir Doktor tarafından tespit edilmiştir.

Yağlı bir organik reçinedir.

E Kodu: E165C

Diğer İsimleri Aşağıdaki Gibidir;

  • Kırmızı Biber
  • Oleo Resin
  • Kapsikum
  • Capsigum
  • Oleo Kırmızı Biber
  • Capsikum
  • 8023-77-6
  • Kapsaisin
  • Kapsaisin Oleoresin 
  • Dihidro Kapsaisin

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Fiziksel görünüm olarak berrak Kırmızı veya koyu kırmızı sıvı formundadır. Bazen kahverengi de olabilir. 

Tat olarak çok yüksek düzeyde acı bir tada sahiptir.

Yağlı sıvı formdadır.

Su ve yağ içerisinde çözünmektedir.

Çok güçlü aroması olmasından dolayı, 11 milyon da 1 kısım pay bile çok düşük konsantrasyonlarda tespit edilebilir.

Yoğunluk: ~0.92-0.95 g/cm³.

Erime Noktası: Uygulanabilir değil (viskoz sıvı).

Kaynama Noktası: Uygulanabilir değil.

Kapsikum Oleoresin Nasıl Üretilir?

Ticari olarak Capsicum Oleoresin Capsicum Annuum’un meyveleri ve farklı çeşitteki İspanyol biberinin en önemli kısımlarının kurtularak ve sonrasında ekstrakte edilmesi elde edilir.

Çözücü olarak Etil Alkol kullanılır.

Kapsikum Oleoresin (Capsicum Oleoresin) Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Restaurantlarda biber aroması amacıyla kullanılır.
  • Acı şalgam üretiminde acı tat vermesi için kullanılan maddedir.
  • Savunma ve toplumsal olaylara müdahale amacıyla üretilen biber gazı ürünlerinin imalatında kullanılır.
  • Bazı ilaçların üretiminde topikal aneljezik ve inflamatuvar ajandır.
  • Gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle