İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (Kalsiyum Laktat): C6H10CaO6
Molekül Ağırlığı: 218.22 g/mol
Kimyasal Adı: Kalsiyum Laktat
CAS Numarası: 814-80-2
Kalsiyum katyonu ile Laktat anyonundan oluşan bir bileşiktir. Ve tuz formunda bir bileşiktir.
Yıllanmış peynirlerin olgunlaşma sürecinde Laktik Asit’in aktif olan bakteriler sayesinde çözünürlüğü düşük olan tuz formunda çökelmektedir. Bu doğal bir yöntemdir.
Kalsiyum Laktat E Kodu E327 dir.
Bu bileşiğin hidratlı formları da bulunmaktadır.
Glukonat formu da bulunmaktadır. Glukonat formu eczacılık sektöründe birinci kalite kalsiyum kaynağı arasında yer almaktadır.
Monohidrat, Trihidrat ve Pentahidrat formları bulunmaktadır.
Laktat üretimi ticari olarak Laktik Asit Üretimine dayanmaktadır. Nişasta, melas, şeker, dekstroz ve peyniraltı suyunun fermantasyonu ile elde edilen Laktik Asidin, Kalsiyum Karbonat veya Kalsiyum Hidroksit ile nötralize edilmesi ile hazırlanmaktadır.
Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?
Fiziksel görünüm olarak kristal beyaz toz veya granül formundadır.
Erime noktası 120 °C’nin üzerindedir.
Kokusu bulunmamaktadır.
Yoğunluk: 1.5-1.6 g/cm³
Kaynama Noktası: Uygulanabilir değil (erime sırasında bozunur).
Çözünürlük olarak su içerisinde çözünür. Fakat etil alkol içerisinde çözünmemektedir. Su içerisindeki çözünürlüğü 20 °C de 3.4 g/100 g su’dur. 25 °C deki çözünürlüğü 9 g/100 g su’dur.
pH 6-8 aralığındadır.