Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

DOĞAL PATATES LİFİ, Doğal Patates Lifi, PATATES LİFİ, Natural Potato Fiber

Doğal Patates Lifi, PATATES LİFİ, Natural Potato Fiber

Doğal Patates Lifi Nedir?

Doğal patates lifi patateslerden üretilen bir liftir. Daha iyi bir şekilde topraklanması ile elde edilir. Bundan dolayı doğal, spesifik ve benzersiz özelliklere sahiptir.Doğal patates lifi, patates nişastasının özel bir işleme tabi tutulmasıyla elde edilen doğal bir lif türüdür. Bu lif, genellikle beyaz, toz formunda bulunur ve suda çözülebilir özellik gösterir. Unlu mamullerde gluten yapısını stabilize etmek ve gözenek yapısını iyileştirmek için kullanılabilir ayrıca suyu bağlarken hamur verimini arttırır. Doğal patates lifi, kalınlaştırıcı ve stabilizatör olarak kullanılır. Özellikle soslarda, yoğurtlarda ve hazır çorbalarda tercih edilir. Sağlıklı beslenmeyi desteklemek amacıyla üretilen, düşük kalorili atıştırmalıklar ve sağlıklı içecekler için uygundur.

Doğal Patates Lifi Üretimi Nasıl Yapılmaktadır?

Doğal patates lifi, üretici firma tarafından patateslerin hücre duvarından üretilmektedir. Yaklaşık 100 Kg patatesten 1 kg lif üretilir.

Üretimi sırasında hiç bir kimyasal işlem uygulanmaz. Saf ve doğal bir ürün olarak üretimi yapıldığı için doğal patates olarak bilinmektedir.

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Kullanılan ürün içerisinde yüksek su tutma kabiliyetine sahiptir. Bu sayede üretim süreçlerinde ürünün yüksek sıcaklıklarda ve düşük sıcaklıklarda dağılmasını önler ve sıkılaştırmaya yardımcı olur.

Görünüm olarak temiz, 1mm’den küçük parçacık büyüklüğüne sahip kaba öğütülmüş toz formda bulunan bir üründür.

Düşük pH ortamlarında yüksek direnç gösterir.

Paketlenmiş olarak maksimum %10 nem içerir.

1 gr lif 10-15 gr suyu çekebilme kabiliyetine sahiptir.

Bu lif yüksek ve düşük sıcaklıklarda yüksek düzeyde kararlıdır.

Kesme, donma ve çözündürme gibi her türlü işlemlerde dayanıklıdır.

Doğal bir ürün olduğundan gluten içermez.

Diyet liflerinden zengin özelliğe sahiptir.

Depolaması Nasıl Yapılır?

Ambalaj olarak 10 kg’lık kağıt torbalar içerisinde veya büyük ambalaj ile ambalajlanır. Ambalajların hava almamasına dikkat edilmelidir. Organik malzeme olduğundan dolayı bozulnabilme özelliği vardır.

Temiz, kuru  ve kokusu bulunan materyallerden uzakta depolanmalıdır.

Doğal Patates Lifi Kullanım Alanları Nerelerdir?

  • Kullanım alanları genellikle gıda sektörüdür.
  • Mantı imalatı aşamasında, mantıların içerisindeki kıymaların yapımında suyu çekmesi amacıyla kullanılmaktadır.
  • Mantı içerisindeki kıymayı sıkılaştırmak için kullanılmaktadır.
  • Gıda endüstrisi için hayati bir hale getiren eşsiz çok fonksiyonlu ve mükemmel duyusal kaliteye sahip ürünler ortaya koymaktadır.
  • Bu lifin kullanılması ile gıdalar besinsel olarak daha yüksek değerde, daha ekonomik olarak ve daha kolay üretilebilirler.
  • Et, kümes hayvanları balık ve deniz ürünlerinden imal edilen yemeklerin yapım sürecinde kullanılmaktadır.
  • Unlu mamül imalatında kullanılmaktadır.
  • Aperatif öğünlerin imalatında kullanılmaktadır.
  • Nötr tat özelliğinden dolayı son derece fonksiyonel bir üründür.
  • Fırınlardaki et uygulamalarında nötr özelliğinden dolayı tercih edilmektedir.
  • Karbonhidrat ve yağ azaltma özelliğinden dolayı gıda sektöründe kullanılmaktadır.
  • Kalori azaltmada bire bir bir doğal üründür. Bu nedenle diyet besinlerinin imalatın son derece yoğun kullanılmaktadır.
  • Yüksek yağ ve su bağlama kapasitesine sahiptir.
  • Kullanıldığı ürünlerde doku ve yapı iyileştirme özelliğine sahiptir. Bu nedenle üretimi yapılan gıda ürünlerinin içerisine girerek yapısal form kazandırır.
  • Doğal bir gıda katkı maddesidir.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle