İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderKolajen Tozu, Sığır Kolajeni, Sığır Eklem Kıkırdağı, Kolajen Hidrolizat, Collagen (Kolajen), Collagen Tip 1, Collagen Tip 2, Collagen Tip 3, 9007-34-5
Molekül Formülü (Collagen (Kolajen)): C57H91N19O16
Molekül Ağırlığı: 1302.5 g/mol
Kimyasal Adı: Kolajen
CAS Numarası: 9007-34-5
Matriksin lifli proteinleri olarak bilinmektedir. Protein içerisinde bulunan hücre dışı matrisin ve bağ dokusu içinde bulunabilir. Hayvanlarda, en çok bulunan proteinler arasındadır.
Kolajen çeşitleri olarak en az 16 tane vardır. Fakat bunlar arasından %80-90’ı Tip I, Tip II ve Tip III’ten oluşmaktadır.
Vücut dokularını oluşturan vücut proteininin %30 u Collagen bağ dokusu proteinidir.
Kolajenler, vücutta birçok dokuda bulunabilir. Hücreler kollajen üretimi yapmaktadır. İnsan bünyesi belli bir yaştan sonra Collagen (Kolajen) üretimi azalmakta ve zamanla durmaktadır.
Bu bileşiğin üretimine dair detaylı bir bilgi bulunmamaktadır. Fakat Collagen (Kolajen) üretimi disodyum hidrojen fosfat çözeltisi ve potasyum klorür ile sığır tendonu ekstrakte edilmektedir. Daha sonra elde edilen bileşik yıkanırr ve son ürün elde etmek için kurutulmaktadır.
Amfoterik özellikler sergileyen bir elektrolittir. Ayrışma kabiliyetine sahip belirli bir pH düzeyinde negatif veya pozitif yük verebilmektedirler. Buradan anlaşılacağı gibi kolajenler pozitif ve negatif yüklü haline dönüşebilmektedir.
Kolajenler farklı viskozitelere sahiptir. Sıcaklık ne kadar düşük ise viskozite o kadar yüksek olmaktadır.
Sulu çözeltileri kolloidal yapıda olup belirli bir viskoziteye sahiptir.