İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderValin, Valine, L-Valin, L-Valine, BCAA, Amino Acid, 72-18-4
Kimyasal ve Fiziksel Özellikler
Kimyasal Formül: C₅H₁₁NO₂
Moleküler Ağırlık: 117.15 g/mol
CAS Numarası: 72-18-4
Görünüm: Beyaz kristal toz
Çözünürlük: Suda çözünür
Erime Noktası: 315 °C (süblimleşme)
Kaynama Noktası: 298 °C (dekompozisyon)
Yoğunluk: 1.23 g/cm³
Sporcu Takviyeleri: Sporcular tarafından kas büyümesini teşvik etmek ve egzersiz sonrası toparlanmayı hızlandırmak için kullanılır.
Diyet Takviyeleri: Protein tozları ve amino asit takviyelerinde bulunur.
Tıbbi Uygulamalar: Bazı tıbbi durumların tedavisinde kullanılır.
Gıda Endüstrisi: Sporcu gıdaları ve protein barları gibi ürünlerde bulunur.
L-Valin
2-Amino-3-metilbutanoik asit
(S)-2-Amino-3-metilbutanoik asit
Kas yapıcı amino asit
Sporcu amino asidi
İnsan bünyesinde Lösin ile bağlantılı olan son derece hidrofobik ve aynı zamanda alifatik olan aminoasittir. Aminoasitler, protein sentezinin temel maddelerinden bir tanesidir. Metabolizmanın ihtiyaç duyduğu diğer aminlerin başlatıcısıdır.
Enantiyomerleri bulunan bir aminoasittir. Bu valin formu L-enantiyomeridir. D-Valin’in enantiyomeridir. Uyarıcı aktiviteleri bulunmaktadır. Dallı zincirli bir aminoasittir.
Bu bileşik ismini, ilk olarak üretildiği kedi otu bitkisinden almıştır.
L-Valin (L-Valine) üretiminde genel olarak Amonyak önemli bir bileşendir. Alfa-kloroizovalerik Asit ile reaksiyonu sonucunda ortaya çıkarılan proteinlerin sentezinin hidrolizi ile gerçekleştirilir.
Fiziksel görünüm olarak beyaz kristal katı formdadır.
Erime Noktası 315 °C dir.
Kaynama Noktası: Uygulanabilir değil.
Su içerisindeki çözünürlüğü 25 °C’de 88.5 g/L dir. Sıcaklığın artması L-Valine çözünürlüğünü artırmaktadır. Etil Alkol ve eterde çözünmemektedir.
Yoğunluğu 25 °C de 1.23 g/cm³ tür.