Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

Balmumu, Bal Mumu, Arı Mumu, Arı Vaksı, Beyaz Balmumu, Sarı Balmumu, Saf Balmumu, Beeswax, Wax Honey, BEESWAX, CERA  ALBA, CERA FLAVA, BEESWAX ABSOLUTE,  8006-40-4

Balmumu, Bal Mumu, Arı Mumu, Arı Vaksı, Beyaz Balmumu, Sarı Balmumu, Saf Balmumu, Beeswax, Wax Honey, BEESWAX, CERA  ALBACERA FLAVABEESWAX ABSOLUTE,  8006-40-4

CAS: 8006-40-4

Name : BEESWAX

Synonyms BEESWAX
CERA ALBA
CERA FLAVA
BEESWAX, WHITE
BEESWAX, YELLOW
BEESWAX ABSOLUTE
BEESWAX ABSOLUTE BRECHE
BEESWAX, BLEACHED, WHITE
CAS 8006-40-4
EINECS 616-889-9

Balmumu. Bal arıları, yiyecek depoladıkları, yumurtalarını koydukları ve yavrularını büyüttükleri petekler inşa etmek için yaparlar.

Dişi bal arılarının vücutlarının iç kısmında bulunan 8 adet balmumu üreten ayna bezi vardır. Boyutları arıların yaşına bağlıdır. Günlerce uçuştan sonra bu bezler körelmeye başlar.

Başlangıçta balmumu şeffaftır ve çiğnemeden sonra opak hale gelir. Petekler yapıldığında neredeyse beyazdır, ancak polen ve propolis balmumu hücrelerinin içine yerleştirildiğinde sarı ve ardından kahverengi olur.

Balmumu yapmak için koşullar:
– Arıların balmumu salgılayabilmesi için kovandaki sıcaklık 33 ila 36°C (91 ila 97°F) olmalıdır.
– Arılar kütle olarak yaklaşık sekiz kat daha fazla bal tüketmelidir. Arıcılar, 6,66 ila 8,80 pound balın 1 pound balmumu verdiğini söylüyor. Mesafe olarak ölçüldüğünde, bu 1 pound balmumu için 150.000 mil anlamına gelir. Veya 1 kg balmumu için 530.000 km. Yüksek fiyatının çok iyi bir nedeni.

Balmumu yiyebilir miyiz?
Hayır. Yani yiyebiliriz, ancak sindirilebilir değildir. Aynı formda çıkacaktır. Uzmanlar, insan ve memelilerin bağırsaklarında zayıf bir şekilde hidrolize edildiğini ve bu nedenle yiyecek olarak önemli olmadığını söylüyor. Balmumunu sindirebilen sadece bal kılavuzları (resme bakın) adı verilen bazı kuşlar vardır. Kuşlara bal kılavuzları denir, çünkü tam olarak bunu yaparlar, arıcıları arı sürülerine yönlendirirler, çünkü arıcıların koloniyi ele geçirmesinden sonra kuşlar geride kalan kurtçuklar ve balmumu ile kendilerini besleyebilirler.

Biz onu bu şekilde yemesek de, yiyecek hazırlamada balmumu kullanırız.

• Peynirin bozulmasını önlemek için bir kaplama olarak.
• Gıda katkı maddesi olarak, yani E901, su kaybını önleyen bir sırlama maddesi olarak. Veya bazı meyvelere korumak için verilir. E901 ayrıca yumuşak jelatin kapsüllerde veya tablet kaplamalarda da bulunabilir.
• Doğal sakızın yaygın bir bileşeni olarak.

Balmumu ne işe yarar?
Her şeyden önce kovanlara bal bırakmak için mükemmeldir. Buradan, insanlar onu paketlemeden işleme ve korumaya kadar birçok farklı yerde kullandılar. Bu tür balmumu bugün şunlarda kullanılır:

mumlar (yavaş yanarlar ve terapötik bir etkiye sahiptirler);

sanat: figürler ve heykeller veya heykeller yapmak;
modelleme, mücevher - esnekliği ve kalıplanabilirliği nedeniyle;
cam ve metal gravürü, asit aşındırmaya karşı koruma sağlar;
gıda işleme, fırıncılık, jöleli tatlıları ve likörleri kaplamak için, ayırma maddesi, koruma veya yapışmayı önleyici madde olarak kullanılır;
İlaçlar: ilaçlar, haplar, kapsüller, merhemler ve pomatlar;
fizyoterapi: kompresler – ısı tutma kapasitesi nedeniyle;
kulak tıkaçları – yumuşak ve geçirgen olmadığı için;
kozmetikler: kremler, losyonlar, rujlar, maskaralar, göz farları, deodorantlar, tüy dökücüler, saç kremleri;
tekstiller, çünkü su geçirmez ve boyaya dayanıklıdır.
müzik aletleri: flütler, didgeridoo, kemanlar, davullar;
resimlerde vernikleme ve cilalama, sanat restorasyonu, metal, ahşap, deri işleme;
endüstriyel ürünler: korozyon önleyici pas önleyici veya yağlayıcı olarak.
Balmumu türleri
Genel olarak, balmumu Avrupa ve Doğu türleri olarak sınıflandırılabilir. Avrupa balmumu için daha düşük (3-5) ve Doğu türleri için daha yüksek (8-9) bir sabunlaşma değerine sahiptirler.

Rengine göre balmumu şu şekilde olabilir:
• sarı: petekten elde edilen ham üründür;
• beyaz: ağartılmış sarı balmumudur;
• saf balmumu: alkol ile işlenmiş sarı balmumudur.

Balmumu saf değildir, bu yüzden rengi çok farklıdır. Kullanılmadan önce suda ısıtılarak berraklaştırılabilir ve ayrıca oda sıcaklığında daha işlenebilir hale getirmek için bitkisel yağlarla yumuşatılabilir. Çalışması kolaydır, çünkü:
60,5° ila 63°(C) arasında katılaşır;
62 ila 66°C (144 ila 147°F) arasında erir;
85°C (185°F) üzerinde rengi kaybolur;
204,4°C (400°F) arasında parlama noktası oluşur. (belirli bir organik bileşiğin havada tutuşmaya yetecek kadar buhar çıkardığı sıcaklık – kaynak wikipedia.)

Balmumu nerede bulabiliriz?
Tüm arıcıların balmumu toplaması veya onu mum veya diğer sanat objelerine dönüştürmek için işlemesi gerekmez. Ancak birçoğu bunu yapar. Bu yüzden satın almakla ilgileniyorsanız, önce yerel halka sorun.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle