İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderKeratin, KERATIN, ANIMAL KERATIN, Hydrolytic keratin, 68238-35-7, 169799-44-4
Name : Keratin
Synonyms | KERATIN Keratin Hydrolytic keratin Keratin, Animal Keratin KERATIN, ANIMAL KERATIN Keratin, Human Epidermal keratin from human epidermis Keratin solution from human epidermis |
CAS | 68238-35-7 169799-44-4 |
EINECS | 269-409-1 |
Saç, deri ve tırnaklarda bulunabilir, bir protein olan keratin bu bölgeleri korur ve gelişimini sağlar. Tüm proteinler gibi keratin de amino asitlerden oluşur. Özellikle glisin ve alanin amino asitlerin de keratin yüksektir.
Keratin saçlarının ana maddesi olmakla beraber cildi ve tırnakları sağlamlaştırdığı ile bilinir. Cildin canlı kalmasına , dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur. Keratin'in sağlamlığı moleküler yapılarından türemiştir. Keratin üretimi için bir araya gelen ince filamentler çok sık bir şekilde sarılır ve moleküller arasında hidrojen bağı ile yerinde tutulurlar.
Son yıllarda keratin ile alakalı pek çok güzellik ürünü ortaya çıkmıştır. Hidrolize keratin olarak bilinen ve uygulandıklarında cilt ve saça nüfuz edip besleyen bir protein grubudur. Bu ürünler cildin daha pürüzsüz ve esnek olmasını sağlar. Saçlar için kullanılan keratin ise saçların temel yapısını korumaktadır.
Keratin, vücudun ürettiği saçlar, tırnaklar ve cilt bariyerinin oluşmasına yardımcı olan bir çeşit doğal proteindir. Keratin aynı zamanda cilt sağlığını destekleyerek cilt üzerinde bulunan yaraların giderilmesine, saç ve tırnak sağlığının korunmasına yardımcı olur. Keratin içerikli ürünler özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği ürünlerdir. Keratin takviyeleri saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Keratin takviyelerini genellikle gür, dalgalı ve yıpranmış saçlara sahip bireyler tercih eder. Keratin ayrıca organlarda da bulunmaktadır. Keratin vücutta iki şekilde bulunabilir. Bunlar alfa keratin ve beta keratindir. Keratin tek bir molekülden oluşmaz. Keratin birbirine peptit bağlarıyla bağlanan aminoasitlerden oluşmaktadır. Saçta bulunan keratinin içeriğinde melanin pigmenti bulunmaktadır. Vücutta saç, kaş, göz, dudaklar gibi bölgelerin renklerinin belirlenmesi işlevini edinen 2 çeşit melanin bulunmaktadır. Bunlar feomelanin ve eumelanindir.
Bazı yiyecekler vücudun keratin üretmesine yardımcı olabilir. Keratin üretimini arttırmak için somon, yumurta, sarımsak, havuç, pırasa, soğan ve brokoli gibi besinler tüketilebilir.
Keratin saç tellerine nüfuz ederek , saç telini dış etkenlere karşı koruyucu bir kalkan oluşturur ve saçı çevresel etkenlere karşı koruma sağlar. Gözle görünen ve hissedilen muhteşem sonuçlar ile saçlarınız eski sağlıklı yapısına kavuşturur. Yıpranmaları onarır, saçı içten dışa doğru onarır ve güçlendirmek için saç hücresine nüfuz eder. Saç derisindeki ölü deri hücrelerini içerisinde bulunan doğal yağ asitleri ile temizler , saç yüzeyine pürüzsüzlük ve yumuşaklık kazandırır. Saçın ihtiyacı olan nemi sağlayarak besler ve işlemden sonra derinin ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur.
Vücutta üretilen ve takviye olarak alınan keratinin vücut için birçok faydası bulunmaktadır.
Vücutta üretilen keratinin faydaları:
Vücutta üretilen keratin saç ve tırnakların yapısal bütünlüğünün korunmasını sağlayarak bir döngü oluşturur. Ayrıca cildin en üst tabakası olan epidermisin dış etkenlere karşı korunması ve güneş ışınlarının olası zararlarından korumayı amaçlar. Aynı zamanda vücutta üretilen keratin dış etkenler tarafından oluşan tahribatların onarılması konusunda da etkilidir.
Takviye keratinlerin amaç ve faydaları:
Keratin takviyeleri saç dökülmesinin önlenmesi, tırnakların kırılmasını azaltarak sağlıklı uzamasını sağlama ve saç kökünü güçlendirmek için kullanılır. Aynı zamanda saçlar için en çok kullanılan takviye yöntemi sıvı keratinlerdir. Saç için sıvı keratin uygulamalarının amacı ise saçları daha parlak, düz ve yumuşak hale getirmektir. Keratin uygulamaları genellikle dalgalı ve kabarık saçları ola bireyler tarafından tercih edilmektedir.
Keratin bakımı kimyasal bir işlem olduğu için risk faktörleri de bulunmaktadır. Keratin bakımının oluşturabileceği bazı olumsuz durumlar şu şekildedir:
Keratin bakımı genellikle saçlar için tercih edilen bir uygulamadır. Genellikle yıpranmış, kuru, nemsiz, kabarık, kıvırcık veya dalgalı saçlara sahip kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bu uygulama saçların daha düz, canlı, parlak ve yumuşak olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda yıpranmış ve işlem görmüş saçların tahribatını azaltarak görünümünü iyileştirmeyi amaçlar. Keratin bakımı yapay keratin proteinlerinin saça ısı yardımıyla hapsedilmesi ile olur.
Alfa-Keratin ve Beta-Keratin olmak üzere 2 tür keratin bulunmaktadır.
İnsan vücudunda bulunan 54 farklı alfa-keratin 2 tiptir. Bunlar:
Saç, tırnak ve cilt sağlığı için oldukça önemli ve faydalı olan keratin vücudun ürettiği ve dışardan da temin edilebilen bir proteindir. Vücutta üretilmesinin yanı sıra keratin bazı besinler aracılığıyla da vücuda alınabilir. Keratin açısından zengin besinler şu şekildedir:
Keratin bakımı saçların daha pürüzsüz, düz, yumuşak görünmesini sağlar. Aynı zamanda saçtaki kabarıklığın azaltılması içinde tercih edilmektedir.
Keratin vücut tarafından üretilen bir çeşit proteindir. Saçlar, tırnaklar ve cilt bariyeri açısından oldukça önemlidir.
Keratin yağı, en büyük özelliği ısıya karşı koruma sağlamasıdır. Saçlarınızı kurutma makineleri ile kuruttuğunuzda veya fön çekmek istediğinizde aynı zamanda saçlarınızı yıpratırsınız. Keratin yağı bu yıpranmaya karşı koruma sağlar.
Keratin yağı saçınızın görünümüne yardımcı olur.Keratin yağı, saçları parlak, yumuşak ve ipeksi yapabilir. Zamanla, keratin yağı, saçınızda oluşan hasarı azalttığı için saçınızı onarabilir.
Keratin yağı kalıcı değildir.Keratin tedavilerinin aksine, keratin yağı kalıcı bir çözüm değil, hasarlı kılların onarımı için geçici bir seçenektir. Kalıcı tedaviler gibi formaldehit içermez ve sağlığınıza zarar vermez.
Brezilya keratin püskürtme veya keratin düzleştirme tedavisi dışında ayrıca keratin bakım maskeleri de bulunmaktadır. Saç düzleştirme işlemlerinde formaldehit ve paraben kullanılmasına ve saç düzleştiren maddenin formaldehit olmasına rağmen keratin olarak sunulmaktadır. Bunun aksine keratin saç bakım maskesi saçlarınızı düzleştirmez fakat saçlarınızı besler ve korur. Keratin saç bakım maskesi saçlarınızı kaplamaz ve saç kremleri gibi saçlarınıza sürülür. Saçları kaplayan tedaviler formaldehit içermektedir. Keratin saç bakım maskeleri doğal yağları, vitaminleri ve proteinleri içerisinde barındırması ile saçlarınızı besler, nemlendirir ve korur. Keratin saç bakım maskesi için ;
Malzemeler;
iki yemek kaşığı doa keratinli saç maskesi
yarım şişe keratin
iki çay kaşığı e vitamini
iki çay kaşığı b5 vitamini
Hazırlanışı ve Uygulanışı;
Bu malzemeleri karıştırarak , saçlarınıza sürmeli ve 40 dakika civarı bekletmelisiniz. Ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz.