Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

E234, NİSİN, Nisin, 414-45-5

E234, Nisin, 414-45-5

E Kodu: E234
Cas No.: 414-45-5
Moleküler Formül: C143H228O37N42S
Fiziksel Yapı: Toz

Gıda Katkı Maddesinin Fonksiyonel Sınıfı: Koruyucular

Gıda Katkı Maddesinin Elde Edildiği Kaynağın Adı: Lactococcus lactis

Gıda Katkı Maddesinin Eklenebileceği Gıdalar: Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve dikey tebliğlerdeki düzenlemelere uygun olarak, ilgili sınırlamalar dikkate alınarak izin verilen nihai ürünlerde kullanılır.

Yönetmelik ve tebliğlerde gerekli bilgiler elde edilemediğinde, ilgili ülkenin yasal düzenleyici otoritelerine danışılabilir.

Özel Saklama/Kullanım Koşulları: Kuru ve serin yerde kapalı olarak saklayınız.

Kullanım Talimatı:

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği uyarınca üretilen veya üretilmesi planlanan bitmiş ürüne ilişkin dikey tebliğlerde; hangi gıdalara eklenebileceği, kullanım koşulları, azami miktarlar ve kısıtlamalar dikkate alınarak kullanılmalıdır.

Türkiye dışındaki ülkelerde kullanılması planlanıyorsa ilgili ülkenin yasal düzenlemeleri dikkate alınmalıdır.

Ürün performansı üretim koşullarına, makine ve ekipmanların yapısına ve performansına, mevsimsel değişkenlere ve diğer hammaddelere bağlı olarak farklılık gösterebilir.

En uygun kullanım miktarını belirlemeden önce, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'nde belirtilen kısıtlamalar dikkate alınarak asgari miktarlarla denemeler yapılmalıdır.

Kullanım Alanı/Satış Amacı:

Gıdada kullanıma yöneliktir.

Teknik bilgiler:

Nisin, gram pozitif bakterilere ve sporlarına karşı etkili doğal bir koruyucu olup, Lactococcus lactis bakterisinin fermente edilmesiyle elde edilen bir bakteriyosindir.

Kimyasal olarak sentezlenmemiştir, doğal olarak elde edilir. Süt ve peynirde çok düşük oranlarda bulunan doğal bir koruyucudur.

Moleküler formülü C143H228N42O37S7, molekül ağırlığı 3353 dalton, rengi beyazdır.

Nisin, Rogers tarafından 1928 yılında keşfedilmiş, ilk izolasyonu 1947 yılında yapılmış, gıdalarda ilk kullanımı 1951 yılında yapılmış ve 1969 yılında FAO ve WHO tarafından gıda koruyucuları arasına dahil edilmiştir.

Doğrudan güneş ışığına ve neme maruz kalmadığı sürece kuru nisin özelliğini kaybetmeden 415°C'de uzun süre saklanabilir. Düşük pH'lı çözeltilerde kolayca çözünür, pH=4'ün üzerindeki çözeltilerde bozulur. Nisin ısıya dayanıklıdır.

Çözelti veya kuru toz formundaki nisin, doğrudan gıdaya karıştırılarak kullanılabilir. Ayrıca nisin, gıda yüzeyine püskürtülebilir, bir gıda çözeltisine daldırılabilir veya gıda paketleme sırasında kaplama faktörü olarak kullanılabilir. Nisin gıda tadı üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir.

Nisin ilk olarak peynirin raf ömrünü uzatmak için kullanılmıştır. Çünkü nisin gram pozitif bakterilerin ve patojenik bakterilerin büyümesini ve etkilerini engelleme yeteneğine sahiptir.

Nisin ayrıca Clostridium botulinum, Staphylococcus aureus, Streptococcus hemolyticus, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Bacillus sporothermodurans, Brochothrix thermosphacta, Bacillus stearothermophilus ve Bacillus subtilis gibi patojenlerin aktivitelerini engellediği için birçok sektörde koruyucu katkı maddesi olarak da kullanılmaktadır.

Nisin kullanımı ısıl işlem görmüş gıdalarda enerji tasarrufu sağlar. Bu nedenle, ısıl işlem görmüş gıda ürünlerine nisin eklemek sadece gıda güvenliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlar.

1. Ürün Bilgileri

Nisin E234, Lactococcus lactis subsp lactis suşları tarafından üretilen doğal bir polipeptit antibakteriyeldir, biyoteknoloji ile elde edilen bir tür saf doğal, etkili ve güvenli peptit aktif maddedir. 34 amino asit kalıntısından oluşur, Beyaz ila Kremsi Beyaz Toz, şimdi ana spesifikasyonumuz ihtiyaçlarınıza göre 1000IU/mg ~ 10000IU/mg'dır

Nisin, gıda bozulma bakterileri ve patojenik bakteriler dahil olmak üzere çeşitli Gram pozitif bakteriler üzerinde güçlü bir inhibitör etkiye sahiptir, şimdi dünyada gıda katkı maddesi olarak kullanılmasına izin verilen tek bakteriyosindir. İnsan vücuduna girdikten sonra sindirim sisteminde kimotripsin tarafından parçalanıp sindirilebildiğinde. Güvenli, toksik olmayan ve etkili bir doğal gıda koruyucudur ve ayrıca yeni nesil çevre dostu biyolojik gıda katkı maddeleridir.

2. Ürün Avantajları

● Bakterileri etkili bir şekilde inhibe edebilir.

● Isıl işlemden sonra, Nisin iyi termal stabiliteye ve daha az kayba sahiptir.

● Ekleme miktarı düşüktür ve maliyeti düşürür.

● Güvenlidir, toksik değildir ve insan vücudu tarafından sindirilebilir, yan etkisi yoktur.

● İşleme süresini ve sıcaklığını azaltabilir, gıdanın kalitesini iyileştirir, depolama süresini uzatır

4. İşlev ve Uygulama

Nisin Tozu, et ürünleri, süt ürünleri, konserve ürünler, deniz ürünleri, içecekler, meyve suyu içecekleri, sıvı yumurta ve yumurta ürünleri, çeşniler, bira teknolojisi, fırınlanmış yiyecekler, hazır yiyecekler, lezzet bazlı baharatlar ve diğer alanlar gibi çeşitli gıda türlerinde yaygın olarak kullanılabilir.

Gıda Kategorisi /Maksimum Kullanım (g/kg)
Süt ve süt ürünleri 0,5

Turşu sebzeler 0,5

Yenilebilir mantar ve alglerin işlenmesi 0,5

Konserve veya şişelenmiş yenilebilir mantar ve algler 0,2

Konserve iri taneli tahıllar 0,2

Diğer iri taneli tahıl ürünleri 0,25

Hazır buğday veya pirinç ürünleri 0,25

Hazır buğday veya pirinç ürünleri 0,25

Ekmek 0,3

Kekler ve Pastalar 0,3

Önceden işlenmiş et ürünleri 0,5

Pişmiş et ürünleri 0,5

Tam olarak korunmuş balık ve balık ürünleri 0,5

Yumurta ürünleri 0,25

Sirke 0,15

Soya sosu 0,2

Ekmek ve salça ürünleri 0,2

Karışım sos 0,2

İçecekler (ambalajlı içme suyu hariç) 14.01) 0,2

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle