İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderE101, Riboflavin, Sarı Gıda Boyası, 83-88-5
E101 bir gıda katkı maddesidir.
E101, riboflavinden üretilen biyomolekül olan Flavin mononükleotididir
E101, birçok biyolojik sürecin koenzimi olan en önemli vitaminlerden biridir.
CAS NUMARASI: 83-88-5
EC NUMARASI: 201-507-1
MOLEKÜLER FORMÜL: C17H20N4O6
MOLEKÜL AĞIRLIĞI: 376.4
E101 (i): Riboflavin
E101 (ii): Riboflavin- 5-Sodyum Fosfat (E106 olarak tanımlanır)
Vitamin B2, laktoflavin
Kaynağı :
Doğal renk süt, yumurta, karaciğer ve sebzeler gibi birçok gıda da mevcuttur. Ticari olarak mayalardan hazırlanır böylece sentetik olarak üretilir.
Fonksiyon ve Özellikleri :
Sarı gıda renklendiricisi. Suda çok çözünmez.
Ürünler :
Birçok farklı ürün.
Kabul edilebilir günlük alım miktarı :
Vücut ağırlığı üzerinden 0.5 mg/kg.
Yan etkileri :
Gıdalarda kullanılan konsantrasyonlarda bilinen yan etkisi yoktur.
Kullanımındaki sınırlamalar :
Yoktur; E101 bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryanlar ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejetaryanlar tarafından tüketilebilir. Sütten üretilmesine rağmen, bu ticari olarak yapılmaz.