İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderE127, Eritrosin, Eritrozin, Pembe Gıda Boyası, 16423-68-0
CAS Numarası: 16423-68-0
Kimyasal formül: C20H6I4Na2O5
Molar kütle: 879.86 g/mol
Erime noktası: 142 ila 144 °C (288 ila 291 °F; 415 ila 417 K)
E numarası: E127 (renkler)
Kırmızı No. 3 olarak da bilinen E127 (Eritrosin), özellikle bir floron türevi olan bir organoiyodin bileşiğidir. E127 (Eritrosin), esas olarak gıda boyası için kullanılan kiraz pembesi sentetiktir. E127 (Eritrosin), 2,4,5,7-tetraiodofloreseinin disodyum tuzudur. E127 (Eritrosin), kömür katranından yapılan yapay kırmızı veya kiraz pembesi gıda boyasıdır.
E 127 Eritrosin Nedir ? Ne İçin Kullanılır ?
Eritrosin, esas olarak yiyecekleri renklendirmek için kullanılan sentetik kırmızı bir gıda boyasıdır ve iyot ile sodyum içerir. Boya ve katkı maddelerinin birçok ülkede ambalaj üzerinde listelenmesi gerektiğinden, tüketiciler buna FD&C No. Red 3, E 127, Red 14 veya kimyasal adı disodyum 2 (2,4,5,7 -tetraiodo- 3-oksido-6-oksoksanten-9-yl) benzoat monohidrat ifade eder. Birçok ülkede izin verilse de, güvenliği konusunda genellikle çekinceler vardır
Eritrosin en yaygın olarak yiyecekleri renklendirmek için kullanılır. Maraschino kirazları gibi kavrulmuş kirazlar genellikle eritrosin ile renklendirilir. Bu sentetik gıda boyası ile renklendirilen diğer yiyecekler arasında bazı şekerlemeler, buzlu şekerlemeler gibi tatlılarda yaygın olarak kullanılır aynı zamanda pasta süsleme jelleri, kek kreması, renkli fıstık kabukları ,matbaa mürekkebi gibi alanlarda da kullanılır. Bunların yanı sıra zamanda dişlerin üzerinde kırmızı bir kalıntı bırakan diş tabletlerinde de plak biriken alanları belirtmek için kullanılır. Ek olarak, baskı endüstrisi tarafından bazı kırmızı veya kiraz-pembe mürekkep çeşitleri için sıklıkla kullanılmaktadır.
Eritrosin söz konusu olduğunda iki düşünce vardır: Kullanılmalı ya da kullanılmamalıdır. Eritrosinin faydalı olduğunu iddia edenler, diğer kırmızı boyalardan daha iyi renklendirdiğini söylüyorlar.
Sonuç olarak, zengin renkli bir ürün geliştirmek, diğer kırmızı boyalardan daha az eritrosin gerektirir. Teori, daha az boyanın daha iyi olduğunu, dolayısıyla eritrosinin daha iyi olduğunu sürdürür. Ek olarak, savunucular bunun birkaç koşer kırmızı boyadan biri olduğuna işaret edebilirler. Diğerleri olumsuz yan etkilere neden olabileceğine işaret ediyor. Özellikle araştırma çalışmaları, hayvanlarda tiroid bezi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabileceğini ve ışığa duyarlılık yaratabileceğini göstermiştir. Ek olarak, gıdalardaki boyalar çocuklarda hiperaktivite ile ilişkilendirilmiştir .
Her ülke boyayı farklı bir şekilde ele alıyor.
Avustralya ve Yeni Zelanda'da, kimyasal geleneksel olarak yalnızca korunmuş kirazlarda kullanılıyordu; ancak, şekerlemelerde ve kurabiyelerde kullanılmasına izin vermek için büyük bir baskı vardı. Bu ülkelerde tartışma devam ediyor. Güney Afrika'da Strawberry Nesquick ™ 'de kullanıldı, ancak bu ürünler 1990'larda mağazalardan kaldırıldı ve boya artık sadece etlerde, konserve kirazlarda ve krema yapımında kullanılabiliyor. Birleşik Krallık'ta perakendeci ASDA, 2007 yılında boyayı özel markalı ürünlerinden çıkaracağını duyurdu.
Eritrosin Sağlık Üzerine Etkileri ?
Tüketiciler genellikle yiyeceklerin eritrosin içerip içermediğini veya daha yaygın olarak FD&C No. Red 3 içerip içermediğini, satın aldıkları gıdalardaki etiketi okuyarak öğrenebilirler. Bazı ülkeler kullanımını yasakladı veya birkaç ürünle sınırladı. Bununla birlikte, Çin ve Hindistan gibi, boya ve katkı maddeleri ile ilgili az sayıda düzenlemeye sahip bazı ülkeler vardır.