Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

E1414, PATATES NİŞASTASI, Patates Nişastası, Potato Starch, Potato Flour, MISIR NİŞSATASI, Mısır Nişastası, Corn Starch, Maize Starch, Cornflour, 9005-25-8

E1414, PATATES NİŞASTASI, Patates Nişastası, Potato Starch, Potato Flour, MISIR NİŞSATASI, Mısır Nişastası, Corn Starch, Maize Starch, Cornflour, 9005-25-8

Mısır Nişastası ve Patates Nişastası

Mısır Nişastası:

  • Kaynak: Mısır tanelerinden elde edilir.

  • Kullanım Alanları: Soslar, çorbalar ve sosları koyulaştırmak için kullanılır. Ayrıca, unlu mamuller ve kızartmalarda da kullanılır.

  • Özellikler: Glutensizdir ve genellikle opak bir jel oluşturur. Şeffaf bir jel oluşturduğu için koyulaştırıcı olarak una tercih edilir.

Patates Nişastası:

  • Kaynak: Patateslerden elde edilir.

  • Kullanım Alanları: Çorbalar, soslar ve tatlılar için kıvamlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca, tekstil ve ilaç endüstrisinde de kullanılır.

  • Özellikler: Suda çözünür ve düşük şeker içeriğine sahiptir. Pişirme sırasında yiyecekleri daha gevrek hale getirir.

Her iki nişasta türü de farklı kullanım alanlarına ve özelliklere sahiptir. Mısır nişastası genellikle mutfakta koyulaştırıcı olarak kullanılırken, patates nişastası daha geniş bir yelpazede kullanılabilir.

CAS NUMARASI: 9005 – 25 - 8

Patates Nişastası Kullanım Alanları

Kullanım alanı çok yaygın olan patates nişastası özellikle gıda alanında salep üretimi, unlu mamullerde, hazır çorbalarda, soslarda, ekmek üretiminde, kuruyemişlerde ve daha birçok farklı besin maddesinde kullanılmaktadır. Ayrıca tekstil sektöründe ve kağıt sektöründe de kullanılan patates nişastası yem üretiminde, madencilikte, su arıtmada, tutkal ve kozmetik sektöründe de tercih edilmektedir.

Özellikler ve Paketleme

Patates nişastası üretimi süreci sonunda, yüksek viskosite değerli , jelleşme ısısı düşük ve jel çözeltisi yarı saydamdır. Patates nişastası 25 kg’lık kraft torbalarda satışa sunulmaktadır.

  • Görünüş: Beyaz homojen toz 
  • pH: 6 – 8 
  • Nem oranı: 20.5% 
  • Kükürt dioksit : max 5 ppm 

 

Mısır nişastası ve patates nişastası, farklı isimlerle de bilinir. İşte bazı yaygın isimler:

Mısır Nişastası:

  • Corn Starch

  • Maize Starch

  • Cornflour (özellikle İngiltere'de)

Patates Nişastası:

  • Potato Starch

  • Potato Flour

  • Katılaştırıcı E1414

E1400- E1500: Modifiye Nişastalar

E 1400: Dekstrin
Genel Bilgi: Nişastanın kısmen parçalanmasıyla hazırlanan dekstrozun polimeridir. Kıvam arttırıcı özelliktedir ve gıda kaplamalarında kullanılır. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok farklı üründe, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, dekstrin bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

E 1401: Asitle muamele edilmiş nişasta
Genel Bilgi: Nişasta veya nişasta granüllerinin, inorganik asitlerle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

E 1402: Alkali ile muamele edilmiş nişasta
Genel Bilgi: Nişasta veya nişasta granüllerinin sodyum- veya potasyum hidroksitle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

E 1403: Ağartılmış nişasta
Genel Bilgi: Nişastanın ağartıcılarla birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur ve oksitlenir. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

E 1404: Okside nişasta
Genel Bilgi: Nişastanın hipokloritle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur ve oksitlenir. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Normal kullanım şekliyle bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.Yüksek konsantrasyonları ishale ve hayvanlarda böbrek yetmezliğine neden olur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

E 1410: mono-nişasta fosfat
Genel Bilgi: Nişastanın fosforik asitle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Nişasta kısmen bozunur. Kıvam arttırıcı ve stabilizör özelliktedir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.
Ürünler: Birçok gıda ürünlerinde, ilaçlarda kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

E 1420: Nişasta asetat
Genel Bilgi: Nişastanın, asetik asit anhidritle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Meydana gelen nişasta, yüksek sıcaklıklarda ve düşük pH da daha kararlıdır. Kıvam arttırıcı özelliktedir. İshale neden olabilir
Ürünler: Birçok gıda ürününde kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

E 1440: Hidroksipropilnişasta
Genel Bilgi: Nişastanın, propilenoksitle birlikte kimyasal işleme tabi tutulmasıyla hazırlanır. Meydana gelen nişasta asite, alkali'ye ve nişastayı parçalayan enzimlere karşı daha kararlı bir yapı gösterir. Ürünlere daha iyi renk ve parlaklık sağlar. Kıvam arttırıcı özelliktedir. Gıdanın bağırsaklarda parçalanmasını yavaşlatabilir.
Ürünler: Birçok gıda ürününde kullanılır.
Kullanımındaki sınırlamalar: Kullanımında herhangi bir sınırlama yoktur, modifiye nişastalar bütün din grupları, yalnızca et yemeyen vejeteryenler ve etin yanı sıra süt ve süt ürünleri de yemeyen vejeteryenler tarafından tüketilebilir.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle