İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderCAS No : 9002-18-0
Agar agar, şu anda zararsız ve toksik olmadığı kabul edilen Gelidiacee ailesine ait çeşitli kırmızı alglerden elde edilen doğal, sindirilemeyen bir polisakkarittir.
Esas olarak koyulaştırıcı ve stabilize edici bir işlevi vardır ve hem gıda endüstrisi tarafından - özellikle pudingler, jöleler, reçeller, şekerler, kremalar, konserve etlerin vb. hazırlanması için - hem de ilaç endüstrisi tarafından kullanılır.
Agar agar, bu duvarlarda oluşturduğu ince tabaka sayesinde mide ve bağırsak mukozasını sakinleştirici, iltihap giderici ve koruyucu olarak fitoterapide de kullanılır.Sindirimi güç olmasının yanı sıra hazımsızlık özelliği de bulunan bir bileşiktir. büyük miktarlarda su tutmak için: bu iki özellik, midede büyük bir dolgunluk hissi vermesini sağlar; bu nedenle genellikle diyet gıdalarında kullanılır.
Şu anda normal kullanılan konsantrasyonlarda olumsuz yan etkiler bilinmemekle birlikte, daha yüksek dozlarda (> 5 g) fekal kitleyi artırarak (özellikle çocuklarda) müshil etkilere, fermantasyona bağlı olarak şişkinlik ve şişmeye neden olabilir. bağırsak mikroflorası tarafından bileşik.
Deniz yosunlarının ekstrakte edilmesiyle elde edilen Agar Agar (E 406), bir tür bitkisel jelatindir.
Jel Kuvveti: 1000 gr/cm²
Gıda sektöründe jelatinin, bitkisel alternatifi olarak kullanılır.
Vegan ürün yapımında çok tercih edilen bir üründür.
Jelatinin kullanıldığı her üründe kullanılabilir.
İtalyan menşeili olup, yüksek jelleşme dereceli, gıda kalitesinde bir üründür.
Agar Agar stabilizör olarak; peynirlerde, dondurmalarda, mayalanmış süt ürünlerinde, yoğurt, çikolatalı sütlerde, süsleme jelleri, pasta kaplama şekerleri, lokumlar, karameller, marşmalovlar, jelibonlar ve kurabiyelerde sıkça kullanılır.
Yoğunlaştırıcı ve jelleştirici olarak; konserve etlerinde, ileri işlem et ürünlerinde, hazır çorbalarda, enerji gıdalarında, diyet reçel ve marmelatlarda, enerji gıdalarında, şeker seviyesini düşürmek için fıstık ezmesinde, reçellerde, bal ve tereyağda kullanılır.
Şeffaflığı arttırmak ve yumuşak şekerlerin renk ve tat revizyonunun sağlanması, unlu mamüllerde ürünlerin raf ömrünü arttırmak için sıkça tercih edilir.
Aynı zamanda jöleli yiyeceklerde ve dondurmalarda kıvam arttırıcı olarak yaygın şekilde görev alır.
Agar Agar Gıda sektöründe jelatini tamamen bitkisel alternatifi olarak kullanılır.
Jelatinin kullanıldığı her üründe kullanılabilir.
Agar Agar Stabilizatör olarak; Krem peynirlerinde, dondurmalarda, mayalanmış süt ürünlerinde, yoğurt ve çikolatalı sütlerde kullanılır.
Süsleme jelleri, pasta kaplama şekerleri, lokumlar, karameller, marşmalovlar, jelibonlar, kurabiyelerde stabilizatör olarak görev alır.
Yoğunlaştırıcı, jelleştirici olarak; konserve etlerinde, ileri işlem et ürünlerinde, hazır çorbalarda, enerji gıdalarında, diyet reçel ve marmelatlarda, enerji gıdalarında, şeker seviyesini düşürmek için, fıstık ezmesinde, reçellerde, bal ve tereyağda kullanılır.
Şeffaflığı arttırmak için, yumuşak şekerlerde, rengini ve tadını düzeltip, raf ömrünü de uzatmak için, unlu mamüllerinde ekmek ve keklerde kullanılır.
Agar Agar dondurma ve jöleli yiyeceklerde kıvam artırıcı olarak kullanılır.
Agar Agar besiyeri olarak kullanılır.
Dozaj: Kg / 3 g