Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

Etil Vanilin, Fema 2464, 121-32-4

Etil Vanilin, Fema 2464, 121-32-4

Görünümü: Beyaz – kirli beyaz renkte
Kimyasal adı:
Etil Vanilin
Kimyasal formülü: C2H5OC6H3(OH)CHO
EINECS number:204-464-7

KaynağıEtil vanilin, kendine has kokusu olan, higroskopik olmayan, kirli beyaz renkte bir katkı maddesidir. İnce kristal toz olmakla birlikte suda çözünmeyen bir özelliğe sahiptir. Bununla birlikte alkol ve yağda da çözünmektedir. Kaynama noktası 240 derece olan etil vanilinin saflığı ise %99.06 olmaktadır. Pek çok üründe fazlasıyla kullanım alanına sahip olan etil vanilin, özellikle de unlu mamüllerde tam etkiler oluşturan bir yapıya da sahip olmaktadır.

Fonksiyonları ve Özellikleri. Etil vanilin fonksiyonel açısından çok farklı özelliklere sahip olmaktadır. Tatlandırıcı ve çok daha kıvam oluşturucu ürünlerin işleyişi ile şekil alabilir. Aynı zamanda gıda sektöründe de bu tarz bir katkı maddesi sayesinde ortaya olabildiğince lezzetli işlerin çıktığı da bilinmektedir.

 

Kullanım Alanları: Etil vanilin kullanım alanları açısından dondurmalar, unlu mamüller, çikolatalar, şekerlemeler, jelatinli besinler ve pek çok tatlı üretiminde denenmektedir. Etil vanilin gerçek vanilyaya en yakın tada sahip olan üründür. Krema ve yağlı karışımlara ilave edilerek hazırlanıldığı takdirde çok iyi ve net sonuçların alınabileceği de bilinmektedir. Farklı ve orijinal etil vanilinlerle yapılan ürünler ve besinlerde çok net güzel kokular ve tatlar da elde edilmektedir. Ürünün genel yapısı ve sunduğu etkilerin her birisi göz önüne alındığında da verim alınan bir hammadde olma özelliği de taşımaktadır.

Ethyl vanillin Temel bilgiler:

Ürün adı:

Etil vanilin

Eş anlamlı:

AKOS BBS-00003203; AKOS B004185; FEMA 2464; FEMA 3107; ETİLPROTAL; Etil protokatekualdehit 3-etil eter; ETİL PROTOKATEKUİK ALDEHİT; ETİL VANİLİN

CAS:

121-32-4

MF:

C9H10O3

MW:

166.17

EINECS:

204-464-7

Ürün kategorileri:

İlaç Hammaddeleri; Gıda ve Yem Katkı Maddeleri; Lezzet; Gıda Katkı Maddeleri; Gıda ve Yem KATKILARI; Aromatik Aldehitler ve Türevleri (ikame edilmiş)

Mol Dosyası:

121-32-4.mol

 

 

Etil vanilin Kimyasal Özellikleri:

Erime noktası

76 ° C

Kaynama noktası

285 ° C

yoğunluk

1.1097 (kaba tahmin)

buhar basıncı

<0.01 mm Hg (25 ° C)

FEMA

2464 | ETİL VANİLİN

kırılma indisi

1.4500 (tahmin)

Fp

127 ° C

saklama derecesi.

+ 30 ° C'nin altında saklayın.

çözünürlük

2,82 g / l

pka

7.91 ± 0.18 (Öngörülen)

form

İnce Kristal Toz

renk

Beyazdan kapalı beyaza

Su çözünürlüğü

az çözünür

Hassas

Işığa Duyarlı

Merck

14.3859

JECFA Numarası

893

BRN

1073761

CAS DataBase Referansı

121-32-4 (CAS DataBase Referansı)

NIST Kimya Referansı

3-Etoksi-4-hidroksibenzadehit (121-32-4)

EPA Madde Kayıt Sistemi

Etil vanilin (121-32-4)

 

Etil vanilin Güvenlik Bilgileri:

Tehlike Kodları

Xn, Xi

Risk Bildirimleri

22-36 / 37/38

Güvenlik Bildirimleri

26-36

WGK Almanya

1

RTECS

CU6125000

Tehlike Notu

Zararlı / Tahriş Edici / Işık Hassas

TSCA

Evet

HS Kodu

29124200

Tehlikeli Maddeler Verileri

121-32-4 (Tehlikeli Maddeler Verileri)

Toksisite

Sıçanlarda ağızdan LD50:> 2000 mg / kg, P. M. Jenner ve diğerleri, Food Cosmet. Toxicol. 2, 327 (1964)

 

Etil vanilin Kullanımı ve Sentezi:

Kimyasal özellikler

BEYAZDAN KIRILMIŞ KRİSTAL GİBİ TOZ

Kimyasal özellikler

Karakteristik yoğun vanilya kokusu ve tadı olan beyaz veya hafif sarımsı kristaller.

Kimyasal özellikler

Kokusu vaniline benzer, ancak yaklaşık üç kat daha güçlüdür. Etilvanillincan, başlangıç ​​malzemesi olarak guaiacol yerine guetol kullanılarak vanilin için tarif edildiği gibi yöntem 2 ile hazırlanır.

Kimyasal özellikler

Etil vanilin vardır yoğun vanilya kokusu ve tatlı tadı. Lezzet verici güç iki ila dört arasındadır vanil [1] lin'den kat daha güçlüdür. Etil vanilin 1930'lardan beri gıdada kullanılmaktadır; meyve ve çikolata kokusunu arttırır izlenim. Eklenmesi kendi kendini sınırlandırır çünkü çok yüksek bir seviye, üründe hoş olmayan tat; ürün kararlı değil. Temas halinde demir veya alkali, kırmızı renk gösterir ve tatlandırıcı gücünü kaybeder.

Kullanımlar

Etil Vanilin, vanilinin yaklaşık üç buçuk katı aroma gücüne sahip sentetik bir vanilya aroması olan tatlandırıcı ajandır. 50 ° C'de 100 ml suda 1 g çözünürlüğe sahiptir. dondurma, içecek ve unlu mamullerde kullanılır.

Kullanımlar

Aroma ve parfümlerde.

Tanım

ChEBI: Metoksi grubunun bir etoksi grubu ile değiştirildiği vanilin olan benzaldehitler sınıfının bir üyesidir.

Üretim yöntemleri

Vanilinin aksine etil vanilin doğal olarak oluşmaz. Başlangıç ​​malzemesi olarak guaiacol yerine guetol kullanılarak vanilin ile aynı yöntemlerle sentetik olarak hazırlanabilir; bkz. Vanillin.

Hazırlık

Safrol byizomerizasyonundan izosafrole ve ardından oksidasyondan piperonale; temetilen bağlantısı daha sonra piperonal bir alkollü KOH çözeltisi içinde ısıtılarak kırılır; son olarak elde edilen protokatekualdehit, etil alkol ile reaksiyona sokulur. 3-etoksi-4-hidroksifeniltriklorometil karbinol elde etmek için kloral ile yoğunlaştırma yoluyla guatol'den; bu daha sonra bir alkol [1] KOHor NaOH çözeltisi ile kaynatılır, asitleştirilir ve kloroform ile özütlenerek etil vanilin elde edilir.

Aroma eşik değerleri

Algılama: 100 ppb; tanıma: 2 ppm

Tat eşik değerleri

50 ppm'de tat özellikleri: tatlı, kremsi, vanilyalı, pürüzsüz ve karamellik.

Genel açıklama

Renksiz kristaller: Vanilinden daha yoğun vanilya kokusu ve tadı.

Hava ve Su Reaksiyonları

Suda biraz çözünür.

Reaktivite Profili

Işıktan koruyun. Aldehitler, karboksilik asitler verecek şekilde kolayca oksitlenir. Yanıcı ve / ortoksik gazlar, aldehitlerin azo, diazo-bileşikler, ditiyokarbamatlar, nitritler ve güçlü indirgeyici maddelerle kombinasyonu ile üretilir. Aldehitler, ilk perokso asitleri ve nihayetinde karboksilikasitleri vermek üzere hava ile reaksiyona girer. Bu otoksidasyon reaksiyonları ışıkla aktive edilir, geçiş metallerinin tuzları tarafından katalize edilir ve otokatalitiktir (reaksiyon ürünleri tarafından katalizlenir). Aldehitlerin gönderilerine stabilizatörlerin (antioksidanlar) eklenmesi otoksidasyonu geciktirir.

Sağlık tehlikesi

AKUT / KRONİK TEHLİKELER: Toksik. Temas halinde tahrişe neden olabilir.

Yangın tehlikesi

Yanıcı

İlaç Uygulamaları

Etil vanilin, vaniline alternatif olarak, yani yiyeceklerde, içeceklerde, şekerlemelerde ve farmasötiklerde tatlandırıcı bir madde olarak kullanılır. Parfümeride de kullanılmaktadır.
Etil vanilin, vanilinden yaklaşık üç kat daha yoğun bir tada ve kokuya sahiptir; dolayısıyla, eşdeğer bir vanilya aroması üretmek için gerekli malzeme miktarı azaltılabilir, bu da formülasyona daha az renk atmasına ve malzeme maliyetlerinde potansiyel tasarruflara neden olur. Bununla birlikte, belirli konsantrasyon sınırlarının aşılması, etil vanilin aromasının yoğunluğundan dolayı ürüne hoş olmayan, hafif acı bir tat verebilir.

Güvenlik profili

Sindirim, intraperitoneal, subkütanöz ve intravenöz yollarla orta derecede toksik. İnsan derisini tahriş edici. Mutasyon verileri bildirildi. Ayrışmak üzere ısıtıldığında, duman ve tahriş edici dumanlar çıkarır. Ayrıca bkz. ALDEHİDLER ve ETERLER.

Emniyet

Etil vanilin genel olarak toksik olmayan ve tahriş edici olmayan bir materyal olarak kabul edilir ancak yapısal olarak benzer diğer moleküller ile çapraz duyarlılaşma meydana gelebilir.
Dünya Sağlık Örgütü, etil vanilin için vücut ağırlığı başına 3 mg / kg'a kadar kabul edilebilir bir günlük alım miktarı tahsis etmiştir.
LD50 (kobay, IP): 1,14 g / kg
LD50 (fare, IP): 0,75 g / kg
LD50 (tavşan, ağızdan): 3 g / kg
LD50 (tavşan, SC): 2,5 g / kg
LD50 (sıçan, ağızdan): 1.59 g / kg
LD50 (sıçan, SC): 3,5 --- 4,0 g / kg

depolama

İyi kapalı bir kapta, ışıktan korunarak, serin ve kuru bir yerde saklayın. Daha fazla bilgi için Vanillin'e bakın.

Uyumsuzluklar

Etil vanilin, demir veya çelikle temasta kararsız olup kırmızı renkli, tatsız bir bileşik oluşturur. Neomisin sülfat veya süksinilsülfatiazol içeren sulu ortamda, etil vanilin tabletleri sarı bir renk üretti. Diğer potansiyel uyumsuzluklar için Vanillin'e bakın.

Düzenleyici statü

GRAS listelenmiştir. FDA Inactive Ingredients Database'de yer almaktadır (oral kapsüller, süspansiyonlar ve şuruplar). Birleşik Krallık'ta ruhsatlı parenteral olmayan ilaçlara dahildir.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle