İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderGörünümü: Beyaz – kirli beyaz renkte
Kimyasal adı: Etil Vanilin
Kimyasal formülü: C2H5OC6H3(OH)CHO
EINECS number:204-464-7
Kaynağı: Etil vanilin, kendine has kokusu olan, higroskopik olmayan, kirli beyaz renkte bir katkı maddesidir. İnce kristal toz olmakla birlikte suda çözünmeyen bir özelliğe sahiptir. Bununla birlikte alkol ve yağda da çözünmektedir. Kaynama noktası 240 derece olan etil vanilinin saflığı ise %99.06 olmaktadır. Pek çok üründe fazlasıyla kullanım alanına sahip olan etil vanilin, özellikle de unlu mamüllerde tam etkiler oluşturan bir yapıya da sahip olmaktadır.
Fonksiyonları ve Özellikleri. Etil vanilin fonksiyonel açısından çok farklı özelliklere sahip olmaktadır. Tatlandırıcı ve çok daha kıvam oluşturucu ürünlerin işleyişi ile şekil alabilir. Aynı zamanda gıda sektöründe de bu tarz bir katkı maddesi sayesinde ortaya olabildiğince lezzetli işlerin çıktığı da bilinmektedir.
Kullanım Alanları: Etil vanilin kullanım alanları açısından dondurmalar, unlu mamüller, çikolatalar, şekerlemeler, jelatinli besinler ve pek çok tatlı üretiminde denenmektedir. Etil vanilin gerçek vanilyaya en yakın tada sahip olan üründür. Krema ve yağlı karışımlara ilave edilerek hazırlanıldığı takdirde çok iyi ve net sonuçların alınabileceği de bilinmektedir. Farklı ve orijinal etil vanilinlerle yapılan ürünler ve besinlerde çok net güzel kokular ve tatlar da elde edilmektedir. Ürünün genel yapısı ve sunduğu etkilerin her birisi göz önüne alındığında da verim alınan bir hammadde olma özelliği de taşımaktadır.
Ethyl vanillin Temel bilgiler:
Ürün adı: |
Etil vanilin |
Eş anlamlı: |
AKOS BBS-00003203; AKOS B004185; FEMA 2464; FEMA 3107; ETİLPROTAL; Etil protokatekualdehit 3-etil eter; ETİL PROTOKATEKUİK ALDEHİT; ETİL VANİLİN |
CAS: |
121-32-4 |
MF: |
C9H10O3 |
MW: |
166.17 |
EINECS: |
204-464-7 |
Ürün kategorileri: |
İlaç Hammaddeleri; Gıda ve Yem Katkı Maddeleri; Lezzet; Gıda Katkı Maddeleri; Gıda ve Yem KATKILARI; Aromatik Aldehitler ve Türevleri (ikame edilmiş) |
Mol Dosyası: |
121-32-4.mol |
|
Etil vanilin Kimyasal Özellikleri:
Erime noktası |
76 ° C |
Kaynama noktası |
285 ° C |
yoğunluk |
1.1097 (kaba tahmin) |
buhar basıncı |
<0.01 mm Hg (25 ° C) |
FEMA |
2464 | ETİL VANİLİN |
kırılma indisi |
1.4500 (tahmin) |
Fp |
127 ° C |
saklama derecesi. |
+ 30 ° C'nin altında saklayın. |
çözünürlük |
2,82 g / l |
pka |
7.91 ± 0.18 (Öngörülen) |
form |
İnce Kristal Toz |
renk |
Beyazdan kapalı beyaza |
Su çözünürlüğü |
az çözünür |
Hassas |
Işığa Duyarlı |
Merck |
14.3859 |
JECFA Numarası |
893 |
BRN |
1073761 |
CAS DataBase Referansı |
121-32-4 (CAS DataBase Referansı) |
NIST Kimya Referansı |
3-Etoksi-4-hidroksibenzadehit (121-32-4) |
EPA Madde Kayıt Sistemi |
Etil vanilin (121-32-4) |
Etil vanilin Güvenlik Bilgileri:
Tehlike Kodları |
Xn, Xi |
Risk Bildirimleri |
22-36 / 37/38 |
Güvenlik Bildirimleri |
26-36 |
WGK Almanya |
1 |
RTECS |
CU6125000 |
Tehlike Notu |
Zararlı / Tahriş Edici / Işık Hassas |
TSCA |
Evet |
HS Kodu |
29124200 |
Tehlikeli Maddeler Verileri |
121-32-4 (Tehlikeli Maddeler Verileri) |
Toksisite |
Sıçanlarda ağızdan LD50:> 2000 mg / kg, P. M. Jenner ve diğerleri, Food Cosmet. Toxicol. 2, 327 (1964) |
Etil vanilin Kullanımı ve Sentezi:
Kimyasal özellikler |
BEYAZDAN KIRILMIŞ KRİSTAL GİBİ TOZ |
Kimyasal özellikler |
Karakteristik yoğun vanilya kokusu ve tadı olan beyaz veya hafif sarımsı kristaller. |
Kimyasal özellikler |
Kokusu vaniline benzer, ancak yaklaşık üç kat daha güçlüdür. Etilvanillincan, başlangıç malzemesi olarak guaiacol yerine guetol kullanılarak vanilin için tarif edildiği gibi yöntem 2 ile hazırlanır. |
Kimyasal özellikler |
Etil vanilin vardır yoğun vanilya kokusu ve tatlı tadı. Lezzet verici güç iki ila dört arasındadır vanil [1] lin'den kat daha güçlüdür. Etil vanilin 1930'lardan beri gıdada kullanılmaktadır; meyve ve çikolata kokusunu arttırır izlenim. Eklenmesi kendi kendini sınırlandırır çünkü çok yüksek bir seviye, üründe hoş olmayan tat; ürün kararlı değil. Temas halinde demir veya alkali, kırmızı renk gösterir ve tatlandırıcı gücünü kaybeder. |
Kullanımlar |
Etil Vanilin, vanilinin yaklaşık üç buçuk katı aroma gücüne sahip sentetik bir vanilya aroması olan tatlandırıcı ajandır. 50 ° C'de 100 ml suda 1 g çözünürlüğe sahiptir. dondurma, içecek ve unlu mamullerde kullanılır. |
Kullanımlar |
Aroma ve parfümlerde. |
Tanım |
ChEBI: Metoksi grubunun bir etoksi grubu ile değiştirildiği vanilin olan benzaldehitler sınıfının bir üyesidir. |
Üretim yöntemleri |
Vanilinin aksine etil vanilin doğal olarak oluşmaz. Başlangıç malzemesi olarak guaiacol yerine guetol kullanılarak vanilin ile aynı yöntemlerle sentetik olarak hazırlanabilir; bkz. Vanillin. |
Hazırlık |
Safrol byizomerizasyonundan izosafrole ve ardından oksidasyondan piperonale; temetilen bağlantısı daha sonra piperonal bir alkollü KOH çözeltisi içinde ısıtılarak kırılır; son olarak elde edilen protokatekualdehit, etil alkol ile reaksiyona sokulur. 3-etoksi-4-hidroksifeniltriklorometil karbinol elde etmek için kloral ile yoğunlaştırma yoluyla guatol'den; bu daha sonra bir alkol [1] KOHor NaOH çözeltisi ile kaynatılır, asitleştirilir ve kloroform ile özütlenerek etil vanilin elde edilir. |
Aroma eşik değerleri |
Algılama: 100 ppb; tanıma: 2 ppm |
Tat eşik değerleri |
50 ppm'de tat özellikleri: tatlı, kremsi, vanilyalı, pürüzsüz ve karamellik. |
Genel açıklama |
Renksiz kristaller: Vanilinden daha yoğun vanilya kokusu ve tadı. |
Hava ve Su Reaksiyonları |
Suda biraz çözünür. |
Reaktivite Profili |
Işıktan koruyun. Aldehitler, karboksilik asitler verecek şekilde kolayca oksitlenir. Yanıcı ve / ortoksik gazlar, aldehitlerin azo, diazo-bileşikler, ditiyokarbamatlar, nitritler ve güçlü indirgeyici maddelerle kombinasyonu ile üretilir. Aldehitler, ilk perokso asitleri ve nihayetinde karboksilikasitleri vermek üzere hava ile reaksiyona girer. Bu otoksidasyon reaksiyonları ışıkla aktive edilir, geçiş metallerinin tuzları tarafından katalize edilir ve otokatalitiktir (reaksiyon ürünleri tarafından katalizlenir). Aldehitlerin gönderilerine stabilizatörlerin (antioksidanlar) eklenmesi otoksidasyonu geciktirir. |
Sağlık tehlikesi |
AKUT / KRONİK TEHLİKELER: Toksik. Temas halinde tahrişe neden olabilir. |
Yangın tehlikesi |
Yanıcı |
İlaç Uygulamaları |
Etil vanilin, vaniline alternatif olarak, yani yiyeceklerde, içeceklerde, şekerlemelerde ve farmasötiklerde tatlandırıcı bir madde olarak kullanılır. Parfümeride de kullanılmaktadır. |
Güvenlik profili |
Sindirim, intraperitoneal, subkütanöz ve intravenöz yollarla orta derecede toksik. İnsan derisini tahriş edici. Mutasyon verileri bildirildi. Ayrışmak üzere ısıtıldığında, duman ve tahriş edici dumanlar çıkarır. Ayrıca bkz. ALDEHİDLER ve ETERLER. |
Emniyet |
Etil vanilin genel olarak toksik olmayan ve tahriş edici olmayan bir materyal olarak kabul edilir ancak yapısal olarak benzer diğer moleküller ile çapraz duyarlılaşma meydana gelebilir. |
depolama |
İyi kapalı bir kapta, ışıktan korunarak, serin ve kuru bir yerde saklayın. Daha fazla bilgi için Vanillin'e bakın. |
Uyumsuzluklar |
Etil vanilin, demir veya çelikle temasta kararsız olup kırmızı renkli, tatsız bir bileşik oluşturur. Neomisin sülfat veya süksinilsülfatiazol içeren sulu ortamda, etil vanilin tabletleri sarı bir renk üretti. Diğer potansiyel uyumsuzluklar için Vanillin'e bakın. |
Düzenleyici statü |
GRAS listelenmiştir. FDA Inactive Ingredients Database'de yer almaktadır (oral kapsüller, süspansiyonlar ve şuruplar). Birleşik Krallık'ta ruhsatlı parenteral olmayan ilaçlara dahildir. |