Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

E316, Sodyum Eritorbat, 6381-77-7

E316, Sodyum Eritorbat, 6381-77-7

CAS No : 6381-77-7
Çözünürlük:146g/L at 20℃
Formul: C6H7NaO6
Moleküler Ağırlık : 198.108

Eritorbik asidin sodyum tuzudur. Beyaz ve sarımsı renkte olup kokusuz ve toz yapıda bulunur. E kodu E316’dır.

Sodyum Eritorbat; düşük miktarda tuz içerir, erime noktası 2000 derecenin üstünde olup kuru havayla temas edildiğinde kararlılığını sürdürür, fakat sulu çözeltisi, metal, hava, ısı ve ışık varlığında oksidasyona tabi olur. Suda kolaylıkla çözünür.

Et endüstrisinde rengin sürdürülmesi için koruyucu görev sağlar.

Sodyum Eritorbat Beyaz kristal tozdur, Hafif tuzludur. Havada kuru halde oldukça kararlıdır. Ancak çözeltide hava, eser metaller, ısı ve ışık varlığında bozulacaktır. Erime noktası 200 ℃'nin üzerinde (ayrışma). Suda kolayca çözünür (17g / 100m1). Etanol içinde neredeyse çözünmez. %2 sulu çözeltinin pH değeri 5.5 ila 8.0'dır. Gıda antioksidanları, korozyon önleyici renk katkı maddeleri, Kozmetik antioksidanlar olarak kullanılır. Sodyum Eritorbat kozmetikte oksijen tüketebilir, yüksek değerli metal iyonlarını azaltabilir, redoks potansiyelini indirgeme aralığına aktarabilir ve istenmeyen oksidasyon ürünlerinin oluşumunu azaltabilir. Sodyum Eritorbat, antikorozif renk katkısı olarak da kullanılabilir.

Sodyum askorbatın bir stereoizomeri olan eritorbik asidin sodyum tuzudur. Aynı şekilde et ve balık ürünlerinde antioksidan, koruyucu ve kür hızlandırıcı olarak kullanılır. Bunun için Avrupa gıda katkı maddesi numarası E316'dır.

1-Antioksidan

Sodyum eritorbatın kendisi oksijeni temizleyerek ve ardından meyve ve sebzelerin oksidasyonunu engelleyerek oksitlenebildiğinden gıdayı taze (renk, lezzet vb.) tutar.

2-Koruyucu

Mikrobiyal büyümeyi engeller ve bu nedenle gıdaların raf ömrünü uzatır.

3-Kürlenme Hızlandırıcı

Pembe rengin gelişimini hızlandırarak et ve balık ürünlerinin kürlenme sürecini hızlandırır.

Sodyum Eritorbat Uygulaması Nelerdir?

İşlenmiş Et

İnsan diyetindeki tütsülenmiş etler binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir.

Sodyum eritorbat, nitrit ve nitratın ette pembe rengi oluşturan nitrik okside indirgenmesini hızlandırabildiğinden, öncelikle sosis, jambon, domuz pastırması ve diğer kürlenmiş et ürünlerinde veya balık ürünlerinde güzel bir kırmızı renk ortaya çıkarmak için kullanılır.

Her zaman kür tuzu (nitrit/nitrat) ile birlikte ilave edilir. Nitrat ve nitritin potasyum veya sodyum tuzları bir kürleme ajanı olarak işlev görürken, sodyum eritorbat işlem süresini kısaltarak kürleşme oranını hızlandırır.

Meyve Sebzeler

Oksijeni temizleyerek ve kinonları tekrar polifenol bileşiklerine indirgeyerek esmerleşmeyi engelleyerek tazeliği ve lezzeti korumak için bir antioksidan görevi görür.

Meyve ve sebzelerin sulu bir sodyum eritorbat çözeltisine püskürtülmesi veya daldırılmasıyla kullanılır.

Taze Et

Renk stabilitesini uzatabilir ve raf ömrünü uzatabilir.

Makyaj Malzemeleri

“Kozmetik maddeler ve içerik maddeleri hakkında bilgi için Avrupa Komisyonu veri tabanına” göre, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bir antioksidan işlevi görür.

Askorbik Asit

C vitamini veya L-askorbik asit olarak da bilinen askorbik asit, antioksidan özelliklere sahip doğal olarak oluşan bir organik bileşiktir.

Askorbik asit, turunçgiller, domatesler ve yeşil sebzeler dahil olmak üzere bitkilerde ve yiyeceklerde bulunur. Fotoğraf geliştirmede ve bazı özel bilimsel uygulamalarda başka uygulamaları vardır. Askorbik asit ayrıca plastik imalatında ve su arıtımında da kullanılmaktadır.

Yiyecek ve İçecekler

C vitamini, portakal ve greyfurttan brokoli, Brüksel lahanası ve domatese kadar birçok taze meyve ve sebzede doğal olarak bulunur. Ancak bu gıdalardaki vitaminler ısı, kaynar su veya hava ile azalabilir.

Birçok gıda, bu şekilde kaybolabilecek C vitamini içeriğini yenilemeye yardımcı olmak için askorbik asit ile güçlendirilmiştir. Askorbik asit genellikle meyve sularına, tahıllara, meyve aromalı şekerlere, kuru meyvelere, kurutulmuş etlere ve dondurulmuş meyvelere narenciye aromasını güçlendirmek veya eklemek için eklenir.

Askorbik asit ayrıca ekmek, tütsülenmiş etler, reçeller ve jöleler gibi gıdaların bozulmasını önlemek için koruyucu görevi görür.

Kişisel Bakım Ürünleri ve Kozmetik

Kozmetik ve diğer kişisel bakım ürünleri, kalsiyum askorbat, magnezyum askorbat, magnezyum askorbil fosfat, sodyum askorbat ve sodyum askorbil fosfat gibi askorbik asidin daha az asidik formlarını içerebilir ve bunlar, nihai ürünün maruz kalmanın neden olduğu bozulmayı yavaşlatmak için antioksidan görevi görür. hava ve ayrıca ürünün pH'ını kontrol etmek için.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle