Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

E952, Sodyum Siklamat, Şekeron, Sodyum Sukar, 139-05-9

E952, Sodyum Siklamat, Şekeron, Sodyum Sukar, 139-05-9

Molekül Formülü (Sodyum Sikl, amat): C6H11NHSO3
Molekül Ağırlığı: 201.22 g/mol
Kimyasal Adı: Sodyum Sikloheksil Sülfamat
CAS Numarası: 139-05-9

Bu tatlandırıcı da yapay bir tatlandırıcıdır. Sükroz’dan yaklaşık 30-50 kat yüksek tatlandırma kabiliyetine sahiptir. Diğer yapay tatlandırıcılara karşılık en az tatlı olan bir tatlandırıcıdır.

Besleyici özelliği bulunmayan tatlandırıcıdır. Etki mekanizması T1R3 transmembran alanı ile etkileşime girmektedir.

Organik yapıda bir moleküldür.

Sodyum Siklamat E Kodu: E952

Diğer İsimleri :

  • Sodyum Sikloheksil Sülfamat
  • Siklamik Asit Sodyum Tuzu
  • Şeker
  • Şekeron
  • Sodyum N-Sikloheksil Sülfamat
  • Şekeril Sodyum
  • Sodyum Sukaril

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri :

Beyaz kristal toz veya yalnızca kristal formunda bulunur. Bazı üretim proseslerinden beyaz pudra görünümüne sahip olacak şekilde çıkabilir.

Kokusu bulunmamaktadır.

Erime noktası 300 °C’nin üzerindedir.

Yoğunluğu 20 °C de 1.58 g/cm³ tür.

20 °C de Su içerisindeki 100g/L çözeltisi pH 5.5-7.5 aralığındadır.

Çözünürlük olarak su içerisinde 20 °C de 10g/100 mlt dir.

Sodyum Siklamat Kullanım Alanları:

  • Tatlandırıcı miks karışımlarında kullanılan en düşük sükroz eşdeğerine sahip kimyasaldır. Sakarin, Sükraloz gibi diğer yapay tatlandırıcılar ile birlikte kullanılabilir.
  • Alkolsüz içeceklerin üretimine yardımcı madde olarak kullanılır.
  • Farmasötik ürünlerde tatlandırıcı olarak kullanılan yardımcı maddedir.
  • Kurutulmuş kocayemiş, Portakal kabuğu, konserve erik üretiminde tatlandırıcı olarak kullanılır.
  • Turşu üretiminde tatlı bir tat vermesi amacıyla kullanılır.
  • Bazı kozmetik ürünlerinde mikrobiyoloji stabilizasyon için Siklamat kullanılır.

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle