İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderCAS No: 55589-62-3
sesülfam olarak da adlandırılan Asesülfam K, bir tatlandırıcıdır. Gıda katkı maddesi olarak Avrupa onay numarası E 950 altında listelenmiştir ve ağırlıklı olarak düşük şekerli gıdalarda ve şeker hastaları için özel ürünlerde kullanılmaktadır. Burada asesülfam K, kullanımı ve E-950 katkı maddesinin sizi gerçekten zayıflatıp zayıflatmadığı veya daha doğrusu hasta edip etmediği hakkında ilginç gerçekleri öğrenebilirsiniz.
Asesülfam K tatlandırıcılardan biridir. Adındaki “K” potasyum tuzu anlamına gelir. Tatlandırıcılar, çok az enerji sağlayan veya hiç enerji vermeyen, ancak tatlandırma gücü çok yüksek olan sentetik veya doğal maddelerdir. E 950 sofra şekerinden yaklaşık 200 kat daha tatlıdır. Ağırlıklı olarak sakız ve içecekler gibi düşük şekerli gıdalarda ve şeker hastalarına özel ürünlerde kullanılır.
Asesülfam K, 1960’lı yılların sonlarında Almanya’da keşfedilmiştir, asetoasetik asit türevlerinden kimyasal reaksiyonla elde edilen karbon, hidrojen, oksijen, potasyum ve kükürtten oluşan bir bileşiktir. Üretim sırasında, pişirme ve pişirme sırasında olduğu gibi ısı etkisi altında bile sabit kalan ve suda yüksek oranda çözünür olan beyaz kristaller oluşur.
Şu anda Avrupa’da toplam on iki tatlandırıcı ruhsatlandırılmıştır. Sofra şekerinden 600 kat daha tatlıdırlar. Bir örnek sukralozdur. Birden fazla tatlandırıcı bir araya getirildiğinde tatlılık daha lezzetli hale gelir. E 950’nin tatlı tadı çabuk algılanır ama aynı hızla kaybolur.
Çoğu tatlandırıcı, tatlılıklarını kaybetmeden veya değiştirmeden uzun süre saklanabilir. Bir istisna aspartamdır.