Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

 E325, Sodyum Laktat, 72-17-3

Sodyum Laktat, E325, 72-17-3

 

Kimyasal formülü NaC3H5O3
Ürün kodu E325
Kaynama noktası 113 C’dir
CAS Nr : 72-17-3

Hafif sarımsı renge sahiptir

Fiziksel özelliği sıvıdır

Suda çözünebilme özelliğine sahiptir

Gıda sektöründe kullanılan bir üründür.

Kullanım Alanları :

Et ürünlerinde, Alkolsüz içeceklerde, Pastacılık ürünlerinde, Şekerlemede kullanılır.

Sodyum laktatın başka bir adı var - sodyumlaktik asit veya sodyum laktat tuzu. Bu madde, asitliği düzenlemek, nemi tutmak, emülsifiye edici tuz sağlamak için gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer laktik asit türevleri de bilinmektedir: moleküler mutfakta kullanılan sodyum aljinat ve kalsiyum laktat, gıda endüstrisinde tamamen yeni bir yön.
 

Bu madde iki şekilde üretilmiştir:

  • kolayca eriyen higroskopik kristaller;
  • çözelti, konsantrasyonu% 35-60 arasında değişir (viskoz kıvamdaki tamamen şeffaf şuruplu bir sıvıdır, bu renk tonu sarıdan açık kahverengiye kadar değişir).

Bu sıvıyı tadıyorsanız, bunun acı olduğunu söyleyebiliriz. Bir madde ve kokusu, zayıf karakteristik sodası vardır. Asılı parçacıklar ve çökelti yoktur.

Ayrıca, hem kristaller hem de çözelti suda mükemmel şekilde çözünür.

Verilen gıda endüstrisinde kullanılır. Bir kurutucu olarak madde. Bu, bu antioksidanın sadece doğrudan gıdadaki nemi emmesi değil, aynı zamanda antioksidan etkilerini de arttırmasıdır. Bu yüzden mükemmel bir koruyucu olarak kabul edilir. Gıda katkı maddesi E325, hamurun asitleştirilmesi için çoğunlukla fırıncılık ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Bu maddenin tadı belirleyen ekmeğin içinde bulunmasıdır.

Ayrıca, sodyum laktat kullanılırdondurulmuş ürünlerin üretimi, özellikle et ürünleri. Özellikle imalat sonrasında vakumlu kaplarda paketlenmiş olan ürünlerle ilgilidir. Bu maddenin eklenmesi, ürünün raf ömrünü önemli ölçüde uzatır.

Belirli miktarda sodyum laktat, çerezlerin yanı sıra çiğ jambonun bileşimine dahil edilir.

Konserve ürünlerinin üretiminde, bu bileşen tuzlu suyun bir bütünlüğüne katkıda bulunur ve nihai ürünün (çoğunlukla domates, zeytin, soğan ve cornichons) tadı gelişir.

Aktif nötralize sütasit - sodyum laktat - ve likör, kokteyl ve şekerleme kremlerinin üretiminde. Raf ömrünü artırmak ve ürünlerin tadı geliştirmek için eklenmiştir. Karamel, marmelat ve marshmallow üretiminde bu bileşen kütle kaynatıldığında viskozitede düşüşe katkıda bulunur.

Sodyum laktat ve tuz eriticinin rolünü gerçekleştirir.peynirle kaynaşmış ürünlerin üretimi. Mayonezde (üreticiden bağımsız olarak), margarin, et suyu, hazır çorba, reçel, reçel ve hatta süt var. Bazı durumlarda, çocuk ürünlerinin imalatında ve kullanılmasında. Bununla birlikte, sadece L + izomeri eklenebilir.

Modern toplumda, bir görüş var kiUzun ve sürekli kullanımla birlikte E harfi ile işaretlenmiş çeşitli gıda katkı maddeleri, vücuda zarar verir. Bir dereceye kadar, bu doğrudur. Bununla birlikte, sayısı kesin olarak düzenlenmiş bir dizi izin verilen katkı maddesi vardır. Bu aynı zamanda sodyum laktat için de geçerlidir. Bitmiş ürünün ilgili belgeler tarafından izin verilenden fazla olması durumunda, satışa izin verilmez.

E325 katkı maddesi için olduğu gibiinsan vücudu üzerinde olumsuz etki. Ancak aynı zamanda, Avrupa Birliği, Ukrayna ve Rusya ülkelerinde gıda sektöründe sodyum laktat kullanımına izin verilmektedir.

Ek olarak, belirli bir şey yokturBitmiş üründe maddenin kabul edilebilir dozları. Tek kanıtlanmış gerçek, bir çocuğun vücudu ve laktoz intoleransı olan kişiler üzerindeki takviye etkisidir. Bu yüzden bu kategorilerdeki insanların sodyum laktat içeren yiyecekleri yememeleri önerilmemektedir.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle