İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (Sukraloz (Sucralose)): C12H19Cl3O8
Molekül Ağırlığı: 397.6 g/mol
Kimyasal Adı: Triklorogalaktosukroz
CAS Numarası: 56038-13-2
İki adet monosakkaritin birleşmesi ile oluşan en önemli disakkarit türevi arasında yer almaktadır. Yapay tatlandırıcılar arasında en çok yer tutan tatlandırıcıdır. Bunun yanında organoklor bileşiğidir.
Şekerden yapılan kalorisi bulunmayan bir tatlandırıcı türüdür. Besleyici özelliği bulunmaması en önemli tercih sebebidir.
Bu yapay tatlandırıcıyı diğer tatlandırıcılar ile kıyaslamak gerekirse sükrozdan 600 kat daha tatlıdır. Sakarine göre 2 kat daha tatlıdır. Aspartama göre 4 kat daha tatlıdır.
Vücut tarafından sindirilemeyen bir tatlandırıcıdır.
En önemli özelliklerinden bir tanesi minimum düzeyde emilir ve sindirilmeden vücut tarafından dışarı atılır.
E Kodu E955
Fiziksel görünüm olarak beyaz veya kirli beyaz görünümüne sahiptir. Kristal toz formundadır. Bazı üretim formları arasında iğne benzeri kristal formda olduğu da görülebilir.
Kokusu bulunmamaktadır.
Tat olarak yüksek düzeyde tatlılığa sahiptir.
Erime noktası 130 °C dir.
Sücralose çözünürlük olarak iyi bir çözünürlüğe sahiptir. Su, etil alkol, metil alkol içerisinde iyi bir çözünürlüğe sahiptir. Asetat gruplarından olan Etil Asetat içerisinde az çözünürlüğe sahiptir.
Yoğunluğu 1.375 g/ cm³ tür.
pH’ı 20 °C sıcaklıkla 100g/Lt su içerisinde çözünmesi durumunda 6-8 aralığında bir pH oluşturmaktadır.
Yüksek sıcaklıkta dahi kararlılığını koruma kabiliyetine sahiptir.