İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderMolekül Formülü (Aspartam): C14H18N2O5
Molekül Ağırlığı: 294.30 g/mol
Kimyasal Adı: Aspartam
CAS Numarası: 22839-47-0
Bu kimyasal madde 1965 yılında bir kimyager tarafından ülser tedavisinde kullanılması için araştırma yapılırken geliştirilen yapay tatlandırıcı grubundaki bir kimyasal bileşiktir.
Kimyasal formülü olarak Aspartik Asit ile fenialaninin metil esteri olan bir maddedir.
E Kodu = E951 dir.
Fiziksel görünüm olarak kristal toz formundadır. Tat olarak Sakkaroz bileşiğinden yaklaşık 200 kat daha Tatlı özelliğe sahiptir.
Kokusu bulunmamaktadır.
Nem varlığında aspartilfenilalanin bileşiği ve başka kimyasal bileşiğe ayrılarak hidrolize olmaktadır. Bu hidroliz olayı ile aspartamın tadında azalma meydana gelmektedir.
Erime Noktası 346.5 °C dir.
Çözünürlük olarak sıcaklık, pH ve suyun varlığına göre değişmektedir. pH düşük ortamlarda ve 25 °C sıcaklıkta en yüksek çözünürlüğe sahiptir. Örneğin pH’ın 2 civarında ve sıcaklığın 25 °C olması durumunda 20 mg/mlt su olarak tespit edilmiştir.
Kararlılık olarak ne olmaması durumunda stabil bir özelliğe sahiptir. Lakin nem varlığında tat kaybı yaşamaktadır.