Sorularınız mı var? Yardımcı olalım! İletişime Geçin
info@betakim.com.tr

Magnezyum Stearat,Magnezyum Oktadekanoat,Stearik Asit Magnezyum Tuzu,557-04-0

Sorularınız mı var?

İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.

Eposta Gönder

Magnezyum Stearat,Magnezyum Oktadekanoat,Stearik Asit Magnezyum Tuzu

Molekül Formülü (Magnezyum Stearat): C36H70MgO4
Molekül Ağırlığı: 591.20 g/mol
Kimyasal Adı: Magnezyum Oktadekanoat
Cas Numarası: 557-04-0

Yağ asidi tuzları arasında yer alan anyonik yüzey aktif maddedir. Stabilite performansı Kalsiyum Stearata benzeyen özellikler sergilemektedir.

Yağlama özelliği ile cilde yapılmaktadır. Kozmetik sektöründe kullanılan ürünlerde yağlama etkisi yaparak yapışmayı önleyici özellikler sergilemektedir.

Magnezyum katyonu (Mg2+) iki değerliklidir. Magnezyum elementine 2 adet stearat anyonunun bağlanması ile oluşan bir moleküldür.

Diğer İsimleri:

  • Magnezyum Distearat
  • 557-04-4
  • Stearik Asit, Magnezyum Tuzu
  • Magnezyum Oktadekonat
  • Oktadekanoik Asit, Magnezyum Tuzu
  • Dibazik Formu

Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri:

Fiziksel olarak birkaç formda bulunmaktadır. Beyaz kristal pelet formunda veya kuru toz olarak bulunabilir.

Kokusuz olarak veya soluk karakteristik kokuya sahiptir. Tatsız bir kimyasaldır.

Erime noktası 88.50 °C dir.

Su içerisindeki çözünürlüğü çok düşüktür. 15 °C sıcaklıktaki 100 mlt su içerisinde yaklaşık 3 mg çözünmektedir. 25 °C sıcaklıktaki 100 mlt su içerisinde 4 mg, 50 °C sıcaklıktaki su içerisinde 8 mg çözünürlüğe sahiptir. Sıcak etil alkolde çözünmektedir.

Magnezyum Stearat Kullanım Alanları:

  • Bazı gıda uygulamalarında karışmayı sağlamak amacıyla emülgatör ve yapışmayı önleyici madde olarak kullanılır.
  • İlaç sektöründe tablet ve toz form ile üretilen ilaçları seyreltmek amacıyla inaktif bir seyrelticidir.
  • Bazı ilaç üretim formüllerinde kapsülleme ve tablet işlemleri yapılırken bu bileşenlerin makinelere yapışmasını engellemek için kullanılır. Kayganlaştırıcı madde olarak ortaya çıkmaktadır.
  • Gıda uygulamalarında köpük oluşması durumunda bu kimyasalın kullanılması durumunda köpürme önlenebilir. Kısacası gıda ürünlerinde köpük önleyici (Köpük Kesici) olarak kullanılır.
  • Preslenerek üretilen şekerlemelerin imalatında yağlanmayı sağlayarak kalıp ayırıcı madde olarak kullanılmaktadır.
  • Bebek kullanım ürünleri olan pudraların imalatında kullanılmaktadır.
  • Kuru toz inhalasyon (DPI) ilaçlarının üretiminde taşıyıcı partiküller içermektedir. Bu tür ilaçlar hidrolize duyarlı aktif bileşenlere sahiptir. Bundan dolayı bu ilaçların üretiminde kullanılarak aktif bileşenin bozulmasını inhibe etmektedir.

Resimler

Sorularınız mı var? Yardımcı olalım!

Etkili İş Çözümleri? — İletişime Geçin
Sürükle