İş inovasyonunu en üst düzeye çıkararak iş potansiyelinizi ortaya çıkarıyoruz.
Eposta GönderE334, TARTARİK ASİT, Tartarik Asit, Tartaric Acid, Rasemik Asit, Racemic Acid, Paratartarik Asit, Paratartaric Acid, Uvik Asit, Uvic Acid, Tartrate, DL-Tartrate, Dihydroxy Butanedioic Acid, L+ Natural Tartaric Acid, 87-69-4
Tartarik Asit (E334), doğal olarak üzüm ve diğer meyvelerde bulunan bir organik dikarboksilik asittir. Gıda katkı maddesi olarak asitlik düzenleyici ve tat artırıcı olarak kullanılır2.
Kimyasal Formül: C₄H₆O₆
CAS Numarası: 87-69-4
Molar Kütle: 150.09 g/mol
Erime Noktası: 168–170°C
Çözünürlük: Suda yüksek çözünürlüğe sahiptir.
Gıda Endüstrisi: Gazoz, şekerleme, reçel, marmelat, jöleli tatlılar ve kabartma tozlarında kullanılır.
İlaç ve Kozmetik: Farmasötik formülasyonlarda ve cilt bakım ürünlerinde yer alır.
Şarap Üretimi: Fermantasyon sürecinde potasyum bitartrat olarak doğal olarak oluşur.
Metal Kaplama: Elektrokaplama işlemlerinde kullanılır.
Rasemik Asit
Paratartarik Asit
Tartrat
Uvik Asit
DL-Tartrat
Molekül Formülü (Tartarik Asit); C4H6O6
Molekül Ağırlığı; 150,087 g/mol
Kimyasal Adı; Dihidroksibütandioik asit.
CAS Numarası; 87-69-4
Çeşitli bitkiler, meyveler ve şaraplarda doğal olarak bulunan organik bir kimyasal maddedir. Şarap üretimi sırasında da doğal olarak elde edilmektedir.
Birçok bitki, özellikle demirhindi ve üzümlerde bulunur. Beyaz renkli ve kristalimsi yapıdadır. Dikarboksilik asit grubunda bulunan tartarik Asit, süksinik asidin bir dihidroksil türevidir. Polarize ışığı döndürme kabiliyeti bulunmaktadır.
Fermente edilmiş üzüm suyundan birikim olarak türeyen asidik Potasyum tuzudur.
Tartarik Asit E Kodu: E 334’dür.
Beyaz kristalimsi bir renge sahiptir. Bazen kristalimsi toz yapıda da olabilir. Ekşi bir asit tadı verir.
Erime noktası 206 °C dir.
Yoğunluğu 1,984 g/mol dür.
Su içerisinde 20 °C de iyi çözünür. Sudaki çözünürlüğü 133 g/100 mlt dir. Alkolde çözünür ancak eter de çözünmez.
Şiral yapıda bir kimyasaldır. Yani ayna görüntülerinde üst üste gelmeyen molekül yapısına sahip olduğunu düşünebiliriz.
L+ DOĞAL TARTARİK ASİT
Tartarik asit, bitkisel kökenli doğal bir üründür ve üzüm ve tamarind gibi meyvelerde oldukça yoğunlaşmıştır. Distillerie Bonollo Spa, şarap yapım yan ürünlerinden yalnızca L+ Doğal Tartarik Asit elde eder; bu, fosil kökenli sentetik olanla karıştırılmamalıdır. İşlenen şarap ürünlerinin önemli hacimleri, sürekli bir bitkisel hammadde tedarikini garanti eder. Çift kristalizasyon, en yüksek saflık derecesini garanti eder. Kullanımları fırıncılık, şekerleme, enoloji, farmakoloji ve inşaat endüstrisinden yayılmıştır.
KULLANIM:
FIRIN
Tartarik asit esterleri, doğal gıda sınıfı yağ asitleriyle birlikte, glüteni iyileştiren ve fırıncılık ürünlerine mükemmel stabilite ve daha uzun raf ömrü sağlayan gıda emülgatörleri olarak işlev görür.
ŞEKERLEME VE KONSERVE ENDÜSTRİSİ
Tartarik asit, herhangi bir doğal tadı yoğunlaştırır ve PH düşürmesi sayesinde küf ve mikroorganizmaların büyümesini ve çoğalmasını engeller.
ŞARAP YAPIMI
Asil bağcılık geleneğine sahip ülkelerde şarap yapımında ilk tercihtir.
İLAÇ ENDÜSTRİSİ
Etkin bileşenlerin hızlı çözünmesini sağlamak için köpüklü tablet formülasyonunda kullanılır.
ALÇI ENDÜSTRİSİ
Duvar sıvama için alçıya eklendiğinde daha yüksek işlenebilirlik ve gecikmiş sertleşme sağlar.